İslam Memiş'ten gram altın için yeni iddia! 'Güçlü yükseliş' diyerek rakam verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için 'güçlü yükseliş' açıklaması yaparak, ters köşe uyarısında bulundu. Memiş, dolar konusunda da uyarırken, gümüş ve kripto para tahminleriyle de dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen finans analisti İslam Memiş, "Kafam karışık ne yapmalıyım?" başlıklı videosunda, gram altın, dolar, borsa, gümüş fiyatları, euro, sterlin ve kripto paralarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Piyasalarda neler oluyor? Altın ve gümüşte yükselişler başladı mı? Dolarda düşüş devam eder mi? Bu süreç nasıl değerlendirilmeli gibi soruların yanıtı vermeye çalışacağım.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR TAHMİNİ: UYARDI!

Borsa İstanbul 3976'da yatay seyirde günü tamamladı. Pozitif görünüm devam ediyor ancak teknik olarak satışların devam edeceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Dolarda 18.60-18.64 fiyatları var. Dolar kuru geriledikçe ekran ile makas aralığı daralıyor. Dolar endeksi değer kaybettiği için bizim gibi gelişen ülkelerde de doların zayıf seyri dikkat çekici. Bir satış fiyatı var dolar endeksinde. Dolar TL kurunda seyir de biraz satıcılı. Öğleden sonra hem ABD'de önemli bir veri açıklanacak, hem de Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak. Euro dolarda pozitif seyir devam edebilir. Euro yatırımı yapanların ABD'deki büyüme verisi ve Avrupa'daki faiz kararını takip etmesi gerekiyor. 2023 ocak tarihinden itibaren dolarda negatif seyir devam edebilir. Euro ve sterlini dolara karşı tavsiye etmeye devam ediyoruz. Doları yatırım aracı görmekten ziyade euro ve sterlinin pozitif ayrışmasını daha güçlü gördüğümüz için pozisyonlarımızı korumaya devam ediyoruz. Euro doları geçti, bu önemli. Çünkü euro/dolar paritesi tekrar 1 seviyesinin üzerine ataklar gerçekleştirdi. Bu hafta boyunca bunun devam edeceğini tahmin ediyorum."

Kaynak: Haber Global TV