İslam Memiş'ten gram altın için 'savaş ile gelen rekor' tahmini: Satan bulanık suda balık avlar ama o seviye...

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve ons altının Filistin-İsrail çatışmalarına göre olası yönlerine ilişkin tahminini açıkladı. Memiş, gram altında satış için görülmesi gereken rakamı açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, savaş ortamının gram altında risk iştahı yarattığını belirterek kısa ve uzun vadeli tahminlerini açıkladı.

Memiş, gram altında satış için görülmesi gerektiğini söylediği rakamı da açıkladı.

BTC Haber'deki yazısında Memiş, "Geçen hafta düşüş trendinde olan altın fiyatları, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle yükseldi. Altının ons fiyatı (xau/usd) 1.811 dolar, altının gram fiyatı (fiziki) 1.678 lira seviyesine gerilemişti.

Savaş nedeniyle altının ons fiyatı (xau/usd), 1.932 dolar, altının gram fiyatı 1.800 lira seviyesine yükseldi. Yani, bir haftada altının ons fiyatı 121 dolar, altının gram fiyatı 122 lira değer kazandı.

Altın fiyatlarındaki yön için Ortadoğu’daki gelişmeler belirleyici olacak. Derin belirsizliğin olduğu bir süreç yaşanıyor. Sürecin ne kadar süreceği ve farklı ülkelerin dahil olup olmayacağı konusu risk iştahını da etkiler.

Küresel piyasalarda yatırımcılar “bekle-gör” taktiği uyguluyor. Kısa vadeli oyuncular için ellerine güzel bir koz geçti ve sonuna kadar bu kozu kullanacaklar. Evet, altın savaş fiyatlaması yaptı ancak yükseliş çok cılız kaldı. Bölgenin Ortadoğu ve tarafların İsrail-Filistin olması panik havasına neden olmadı. Bu durum diğer ülkelerde yaşansaydı piyasalarda agresif fiyatlamalar olurdu.

Farklı ülkelere sıçrayan ateş, uzun süre tüm küresel ekonomiler için tehdit demek. Başta petrol. Petrol bu süreçte beklenen tepkiyi yüzde 5’lik yükselişle verdi. 90 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Haliyle merkez bankaları çıkmaza girecek, enflasyon da tekrar patlayacak." dedi.

İslam Memiş, ardından gram altında seviye seviye beklediği yeni rekorları açıkladı ve 'satışı olabilir' dediği o rakamı duyurdu...

Kaynak: Haber Global TV