İslam Memiş'ten gram altın için rekorlar sonrası şok iddia: 'Tahtından olacak' deyip tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, rekorlar kıran gram altın için 'tahtından olacak' yorumuyla şaşırttı. İslam Memiş, gram altında beklediği geri çekilme için tarih verdi, 'tahtından edecek' dediği yatırım aracını açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans Analisti İslam Memiş, katıldığı canlı yayında altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Rekor üstüne rekor kıran altın için Memiş'in 'tahtından olacak' sözleri dikkat çekti.

Memiş, ilk olarak şunları söyledi:

"Altın ve gümüş yatırımcısına 2023'te 1450, devamında 1550 lira yükseliş öngördüğümü, gram gümüşte 20 lira seviyesini öngördüğümü ifade ediyorum. 2023'e hızlı başladı altın fiyatları. Serbest piyasalarda gram altın TL 1285 lira ile yüzde 15'lik getiri sağladı 3.5 ayda. Gramında 171 lira değer kazandı.

Ons altında 1823 dolardan yıla başladı, bugün 2028 dolara kadar yükseldi. Yani yüzde 11'lik bir yükseliş. Yükselişler devam edecek ancak nisan ayı için kar satışları gelebilir. Kar satışlarına karşı dikkat etmek lazım. Sabırlı olan yatırımcı varsa, düşük maliyetten alımlar yapabilir ama sabırlı olmayanlar varsa bu kez hazirandan sonra yaz aylarına hazırlık yaparak uzun vadede zarar etmez."

Memiş, bu değerlendirmesinin ardından gram altın için geri çekilmesini beklediği seviyeyi ve o tarihi açıkladı...

Kaynak: Haber Global TV