İslam Memiş'ten gram altın için hayati uyarı: Sadece 2 gününüz kaldı

Ons altın fiyatlındaki yükseliş gram altın ve çeyrek altın fiyatlarını tetikledi. Altında rekor üstüne rekor kırılırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok önemli bir uyarı geldi. 26 Ekim'i işaret eden Memiş, gram altında beklediği yeni seviyeleri duyurdu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

 İsrail-Hamas savaşı küresel piyasaları alarma geçirmiş durumda...  Özellikle altın fiyatları hızla yükselirken gram altın 1.785 TL'ye çeyrek altın fiyatı ise 2.937 liraya kadar yükselmiş durumda. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne kadar olacak?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarılar peş peşe geldi.

Türkiye'de ise gözler 26 Ekim'e çevirildi. O tarihte hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hem de Avrupa Merkez Bankası tarafından faiz kararlarını açıklayacak.

Bu kararlar altın fiyatlarının yönüne belirleyecek olan en önemli etkenlerden biri. Son günlerde bankacılık sektöründe dillendirilen iddialara göre Merkez Bankası, 26 Ekim'de yapılacak PPK toplantısını pas geçebilir. Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi ve bu ay faizlerin sabit bırakılması ise, Türk lirasını tüm yatırım araçları karşısında savunmasız bırakacak.

Kaynak: Haber Global TV