İslam Memiş'ten altın için 'fena patlayacak' açıklaması

Finans analisti İslam Memiş, gram altında yükseliş beklentisine yeni açıklamalar yaptı. Memiş, "Fena patlayacak" ifadesini kullandı. Memiş, dolara ilişkin 9 lira iddialarına da değindi.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni bir video çekerek piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, dolar, euro, gram altın, borsa, gram gümüş, ons altın, ons gümüş, kripto paralara dair "Önce dinle sonra karar ver!" başlıklı videosunda şu değerlendirmeleri yaptı:

BORSADA NELER OLUYOR?

Borsa 3396 puanda. Yüzde 1 ekside. Satıcılı seyir devam ediyor. Devre kesicilerin devreye girmesiyle satışların devam edebileceğini öngörüyoruz. Daha önce dikkat edilmesi gerektiği uyarılarımız vardı. 2700'ün üzerindeki ataklarla nereye gittiği belirsiz deli boğa gibi coştu. Borsa tarafında kulaktan dolma bilgiler de ayyuka çıktı. Bu kadar sert düzeltme hareketi yaşanmışken yatırımcıların da kendisini kenara çekmesi, düşünmesi gerekiyor. Acaba benim hisselerim hangi şirketlerde, hangi vadede diye kendisiyle konuşması gereken bir süreçte yatırımcı. Borsa yükselişini destekleyenler de sürecin nereye kadar gideceğini bilmiyorlar. Borsadaki banka şirketlerinin ciddi anlamda getiriye sahip olduğu gerçeği var. Bankacılık sektörünün yukarı yönlü hareketleri devam edecek mi, getirisi olacak mı gibi soruların cevabını aramak lazım. Enflasyon ne kadar artarsa bankalardaki karlılık oranının düştüğünü gözlemliyoruz. Enflasyon muhasebesi enflasyonist ortamlarda zor yapılıyor. Maliyet hesabı yapılamıyor. Seçim sürecinde de olan bir Türkiye ekonomisi var. Borsadaki ralli devam edebilir. İçerideki TL kullanılır, burası desteklenir vs. ama farklı hisselere odaklanmak gerektiğini düşünüyorum. Mesela dünyada enerji konuşuluyor. Enerji şirketlerinin hisseleri değerlendirilebilir. Yine ciddi bir resesyon konuşuluyor. Gıda krizi konuşuluyor. Gıda şirketlerine yönelebilirsiniz. Bilişim, teknoloji şirketleri hisseleri de alternatif. Sepet kültürünü borsada da değerlendirmek lazım.

ABD'deki enflasyon verisi açıklandı. Yüzde 8,3 olarak beklentiyi aştı. Piyasalar şok oldu. Ciddi bir ralli vardı veri öncesi, dolar endeksi geriliyordur, borsada coşku vardı derken bir anda her şey tersine döndü. Sert satışlar gördük. Borsalarda bütün dünyada sert düşüşler gördük. Enflasyon baskısı tekrar hissedildi. Altın ons 1728 dolar seviyesi, 22 bin dolar bitcoin, dolar TL'de geniş bant derken yine 12 lira seviyesine kadar yükselen gümüş gram, altının gramı 1030'lu seviyeleri gördü. Fed faiz artırımlarına devam edecek. Dolar endeksi yükseldi ama fiyatların nereye gideceği bilinmiyor.

Kaynak: Haber Global TV