İslam Memiş'ten gram altın için 'bir şans daha' yorumu: 'Çok üzülmeyin' dedi, tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın, dolar, euro, gümüş için yeni değerlendirmelerde bulundu. Gram altın yatırımcısına 'bir şans daha' uyarısı yapan Memiş, tarih vererek son öngörüsünü açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, gram altın, dolar, euro, gümüş, ons altın, ons gümüş öngörülerini yazdı. Memiş, gram altın için 'son bir şans' uyarısı yaptı, altın yatırımcısına tarih vererek öngörüsünü açıkladı.

TV100'deki yazısında Memiş, ilk olarak piyasaların bu hafta izleyeceği verileri sıraladı:

"Piyasaları yeni haftada oldukça yoğun veri ve ekonomi gündemi bekliyor. Yurt içinde öne çıkan veriler ödemeler dengesi, perakende satışlar, konut satışları, konut fiyatları ve bütçe rakamları olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve Fitch'in Türkiye için kredi notu değerlendirmesini de haftanın son günü analistlerin dikkatle takip edeceği gündem maddeleri olarak takvimde yer alıyor.

Yurt dışı piyasalarda en öne çıkan başlıklar, ABD enflasyon rakamları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı olacak. ABD enflasyon verisi ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB), faiz kararı küresel piyasalar için oldukça önemli. Orta ve uzun vade için beklentilerimde bir değişiklik yok.

Altın, gümüş, EUR/USD paritesi yukarı; dolar endeksi (dxy) aşağı. Geçen hafta ABD Tarım Dışı İstihdam (TDİ) verisinin beklentiden yüksek gelmesi, ABD’de iki bankanın batması emtia fiyatlarını destekledi."

Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından borsa, dolar, altın ve gümüş öngörülerini yazdı. İşte o açıklamaları...

Kaynak: Haber Global TV