İslam Memiş'ten 'gram altın' için aralık ayı ilk haftası bombası geldi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın 2022'yi kaç liradan kapatacak?" sorusuna yanıt verdi. Memiş, aralık ayı ilk haftasında beklediği yükseliş beklentisiyle ise şaşırttı.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, altın fiyatlarına dair beklentileri yorumladı. Memiş'in gram altın için yıl sonu öngörüsü dikkat çekti. İslam Memiş, gram altında 1450 liralık öngörüsünün neden gerçekleşmediğini de açıkladı.

2022 yılının emtia piyasası için zorlu geçtiğini söyleyen Memiş, "Merkez bankalarının faiz politikalarından kaynaklı baskılanma gördük. Kasım ayı itibarıyla değerli metallerde yükselişler başladı. Paritelerde de yükselişler başladı. Gram altın ve ons altında toparlanmalar devam ediyor. Bugünkü koşullara ve fiyatlamalara baktığımızda Fed'in aralık toplantısında 50 baz puanlık faiz artırma ihtimali yüzde 70 oranında fiyatlanmaya başlandı. Bugüne kadar ekonomik koşullara baktığımız zaman ve enflasyondaki düşüşe baktığımızda Fed biraz daha güvercin olabilir" dedi.

Peki, 2022 yılı sonunda gram altın kaç TL olur? İslam Memiş, gram altın için aralık ayı sonu tahminini ise şöyle açıkladı...

Kaynak: Haber Global TV