İslam Memiş'ten gram altın için '2 hafta' uyarısı: Orada iş bitecek

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TCMB'nin faiz kararı öncesi piyasalara dair değerlendirme yaptı. Memiş, gram altın için önümüzdeki iki haftaya dikkat çekerek uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, dolar, gram altın, euro, gümüş gibi yatırım araçlarına yönelik yeni bir değerlendirme yaptı. Memiş, açıklamalarının kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

"Bu hafta neye dikkat etmeliyim?" başlıklı videosunda İslam Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu: Emtialardaki düşüş devam eder mi, dolar/TL yükselişine devam eder mi, piyasaları ne gibi gelişmeler etkileyebilir, bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım. İçeride TCMB faiz kararı ile Fed'in tutanağını bekliyoruz. Bu gelişmeler dolar için önemli.

DOLAR İÇİN ÇARPICI EYLÜL TAHMİNİ

Borsa İstanbul yatay ancak işlem yapan arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor. Kar satışları an meselesi, geri çekilmeler teknik olarak bir düzeltme hareketi olacaktır, dikkat edilmesi gerekiyor. 2650 puan destek seviyesi öngörüm devam ediyor. Dolar 17.95-17.97 aralığında bekliyor. Dolar endeksi 106'dan başladı. Uluslararası piyasalardaki değer artışı bizde de hissediliyor. Görünümün pozitif olduğunu düşünmüyorum. Yükselişler satış fırsatı sunabilir. Elinde dolar bulunana bir fırsat sunuyor. Elinde dolar bulunan parite üzerinden euro, sterlin, altın ve gümüş alabilir. Dolar/TL kurundaki öngörüm 17.65 ve aşağı yönlü kırılırsa 17.30 bile eylülde görülebilir. Bu seviyelerden dolara girişi sağlıklı bulan birisi değilim. Euro/TL'nin de 18.30 altına sarkma ihtimali kuvvetli. Yılın son çeyreğinde euro ve sterlinin gerçek değerine ulaşma ihtimalini kuvvetli görüyorum. Dolara kıyasla euro ve sterlinin daha şanslı olduğunun bilinmesi gerekiyor.

Kaynak: Haber Global TV