İslam Memiş'ten gram altın, dolar ve euro sözleri! 'Beni asıl tedirgin eden süreç...'

İslam Memiş, piyasalarda ekim ayı itibarıyla görülmeye başlanacağını iddia ettiği gelişmeyi şöyle açıkladı:

"Benim tedirginlikle takip ettiğim asıl süreç, ABD dünyayı, küresel ekonomileri bir kriz eşiğine götürmeye çalışıyor. Ben ekim ayı itibarıyla küresel piyasalardan iyi haber akışlarının geleceğini düşünmüyorum. 2020 yılında yaşanan büyük bir çöküş süreci var. Bundan önce de emtia fiyatlarındaki baskılanma dikkat çekiciydi. Ons altın karşısında 94 dolar olan bir petrol var. 94 dolar seviyesi üzerindeki petrol fiyatları gelişmiş ülkelerde enflasyonu artıracaktır. 1850 destek seviyesi var. Bu baskılanma devam ediyor.

Eline yeni TL ve dolar geçmiş olanlar için de altına geçiş için uygun bir zemin oluyor. Sepeti uygulayan yatırımcı, dolar karşısındaki varlıklara giriş yaptığı zaman orta ve uzun vadede iyi bir fırsat oluşumunu görmüş olacağız.

Hem altın hem gümüşün avantajı doların güçlü duruşu. Dolar yüksek olduğu için gram tarafında düşüş hissetmiyoruz. 24 lirayı yukarıda gram gümüş için takip ediyorum."

"Altın mı euro mu" sorusuna yanıt veren İslam Memiş, "Yüzde 50, yüzde 50" dedi.

"Ata altın mı, işçiliksiz altın mı, gram altın mı?" sorusuna Memiş, "Bileziğin işçiliği vardır ama astar altının bir işçiliği yok" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV