İslam Memiş'ten 'gram altın' açıklaması: "Çok güçlü görüyorum" dedi ve ekledi: Daha yeni başladı

Aylardır baskılanan altın ve gümüş sonunda harekete geçerek yükseliş trendine girdi. Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş herkesin merak ettiği o sorunun yanıtın verdi: Ons ve gram altın ile gümüşte artış devam edecek mi? Nereye kadar gidecek?

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

2022'ye iyi başlayan ancak devamında yatırımcısının yüzünü güldürmen altın ve gümüş kasım ayında atağa geçti. Peki bu daha ne kadar devam edecek?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Foreks Haber'in Youtube kanalına konuştu ve gram altın ve gram gümüşle ilgili merak edilen o sorunun yanıtını verdi...

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:

"Altın ve gümüş fiyatlarında Kasım ayı itibariyle bir yükseliş trendi olduğunu gözlemliyoruz. 8 aydır baskılanan emtia fiyatlarında yavaş yavaş yukarı yönlü hareketlerin devam etme olasılığı çok güçlü. Özellikle gram tarafında zaten problem yok. Yıla düşük seviyeden başlamıştı gram fiyatı, dolar kurundan destek alarak yükselişine devam ediyor gram altın. Ons tarafındaki bu yükselişlerin bir miktar daha devam etmesi gerekiyor. Manipüle edilen değerli metaller, artık Merkez Bankalarının faiz artırımı konusunda biraz daha yumuşak olması, biraz daha piyasaların önünü görmesi emtia fiyatlarını pozitif yönde destekledi."

Peki altın ve gümüş gibi değerli metaller neden birden artışa geçti... Haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV