İslam Memiş'ten 'gram altın 2024'te kaç lira olacak?' sorusuna yanıt! 'Ortalığı kasıp kavuracak' uyarısı

İslam Memiş, dolar, euro, gram altın, ons altın, gümüş ve enflasyonla ilgili şu tahminlerde bulundu:

Dolar tüm dünyada değer kazandı. İç piyasalarda dolar TL kurunda da düşül bir rakam yok. İyi bir şey var. Bu da resmi kur ve serbest piyasadaki kur eşitlendi. Döviz kurlarında serbest piyasa ile resmi kur arasında fiyat farkı yok ama şimdilik. Orta Vadeli Program'da hükümet öngörüsünü açıkladı. 2024'te 36.80 bekleniyor. Özellikle 2024'te yıllık ortalama tabii ki, benim kişisel öngörüm 40-45 lira aralığında bir kur görme ihtimalimiz çok yüksek. Peki, gram altın kaça tekabül eder. 2024 yılında 2000-2500 lira aralığında gram altında bir fiyatlama göreceğiz. Sizin de burada 1700'lü rakamlardan gram altın almanız gerekiyor.

Gümüşün gram fiyatı, diğer metallerin TL bazlı fiyatları da yukarı yönlü hareketlerini sürdürecek. Ben dövizle ticaret yapıyorum, param var. Malda mı kalmalıyım, dövizde mi kalmalıyım? Bence dövizde kalmalısın. Dövizle mal alan da malda kalmalı bence.

Euro dolar paritesi 1.07'den kapanış gerçekleştirdi. Yine yol haritamızda değişiklik yok. Pozitif beklentimiz devam ediyor. Elimde TL var, bir şey almak istiyorum. Nedir? Döviz. Doların bir yatırım aracı olmadığını sık sık ifade ediyorum. Ben döviz alsam bunun adı euro olurdu. Düşük rakamları değerlendirmek gerekiyor.

ONS ALTIN TAHMİNİ

Ons altın 1920 dolarda. Baskılanma devam ediyor. 1917, 1929 dolar aralığında. 1930 doları kıramadı. Elimde dolarım var, parite üzerinden altım almalı mıyım? Evet. 2080 ve 2150 dolar seviyeleri ons altında gündemde.

Gümüş de aynı altın gibi baskı altında. Alınabilir seviyede. Gümüş almak isteyenler de bu düşüşlerin kısa vadede kalıcı olmayacağını bilmesi gerekiyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi enflasyonun geri gelmesi demektir. Bütün gelişmiş ülkelerde de enflasyon öyle bir geri gelecek ki, ortalığı kasıp kavuracak. Ekim ayı itibarıyla bütün dünyada ciddi anlamda enflasyon göreceğiz. Pompa fiyatlarında yeni zamlara da hazır olun. Ben yıl sonuna kadar toplu taşımada ikinci bir zam bekliyorum.

Kaynak: Haber Global TV