İslam Memiş'ten felaket senaryosu: Kademe kademe gelecek, önce...

İslam Memiş ekonomiyi değerlendirirken kaçınılmaz olanı açıkladı. Memiş'in felaket senaryosuna göre kötü haberlere kademe kademe gelecek. İşte Memiş'e göre tüm dünyayı bekleyen ekonomik yıkım...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Her hafta piyasaları değerlendiren İslam Memiş, bu hafta için de beklenen videosunu yayınladı.

İslam Memiş ilk bölümünde piyasaları değerlendirdiği videosunun ikinci bölümünde ise ekonomileri bekleyen olası felaketi anlattı. Üç madde de karşı karşıya kalacağımız zorlukları duyuran Memiş, ekonomiler için yıkıcı etkisi olacak haberlerin kademe kademe geleceğini söyledi.

İşte İslam Memiş'in bu haftaki açıklamaları

"Dolar kuru 18.60'ın üzerinde. Euro TL kuru 18.39 ekran fiyatı var. Fed'in faiz kararını bekliyor. Sonrasında bir fiyatlama olacak.

Altının ons fiyatı baskı altında haftaya başladı, ekim ayını da baskılı kapattı. Fed toplantısına kadar da baskı sürecek. Düşüşle alakalı öngörümüz devam etmediği için, düşüşleri alım fırsatı gördüğümüz için eline dolan geçenler bunu düşünmeli. Gram altın TL 990-994 lira aralığında. 950-1050 lira aralığına sıkıştığını görüyoruz. 950 aşağıda destek 1038 lira yukarı direnç konumunda.

Altın tarafında, paritelerde, gümüş tarafında, kripto tarafında yatırımcısının fırsatları değerlendirmesi gerekiyor.

Bu hafta çarşamba akşamı Fed'in faiz kararı var. 75 puanlık faiz artırımı yüzde 100 olarak fiyatlandı. Fed'in enflasyonu 8.2'ye kadar geriletebildiğini gözlemliyoruz. Küresel piyasalarda daha fiyatlanmadı enflasyon baskısı. Elinizdeki emtiaları, kripto paraları, euro ve sterlin gibi para birimlerini ucuza kaptırmayın. Enflasyon kalıcı ve 2023 ortasına kadar bu süreç devam edecek."

Peki kademe kademe gelecek kötü haberlerin aşamaları ne? Haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV