İslam Memiş'ten Fed kararı öncesi altın açıklaması: Yukarıdaki seviye...

Finans analisti İslam Memiş, Fed'in faiz kararı öncesinde borsa ve altın piyasaları için öngörülerde bulundu. Memiş, kararın ardından olası düşüş ve yükseliş için sınır olarak gördüğü seviyeleri aktardı.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararı öncesi, kararın olası etkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Memiş, borsa ve altın fiyatlarına dair öngörülerini aktardı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, Fed'in faiz kararı öncesi öngörülerini şöyle açıkladı: Borsadaki düşüşler benim için sürpriz değildi. Dolarla mukayese edince borsa tarafında, doların yukarı yönlü hareketleriyle borsanın ucuz kaldığını görüyoruz. Bankacılık sektörüyle alakalı çok teferruatlı bir konu bu. Enflasyonla ilişkilendirmek lazım yatırımları. Hem merkez bankalarının kararları hem de enflasyon belirsizlikleri, muhasebeyi zora sokuyor. Kimler ne kadar sermaye girişi yaptı vs. onlar gözetimdedir. Benim nazarımda dolar karşısında bir miktar daha geri çekilmenin sürpriz olmayacağını düşünüyorum. Tepki alımları var, mutlaka ara ara düzeltme yapacaktır. Küresel ölçekteki gelişmelere bakıyoruz, ciddi belirsizlik var. Yatırımcılar farklı pozisyonlar da alıyor. Bazı şeyleri akışına bırakmak lazım. Borsa tarafındaki düzeltmelerin devam edeceğini düşünüyorum.

Memiş'in kararın ardından altında olabilecek seviyelere dair görüşleri ise şöyle...

Kaynak: Haber Global TV