Gram altın yeniden 1000 lira altına indi, İslam Memiş'ten olay açıklama geldi

Gümüşün ons fiyatında yüzde 2'lik değer kaybı var. 19.71 dolar seviyesinde. 20.18 dolara direnç seviyesi oluşturdu ama sebebi dolar endeksi olduğu için 20 dolar üzerinde tutunma çabasının zorlaştığını görüyoruz. Elinde dolar olan, yeni dolar geçmiş olan yatırımcısının euro dolar, sterlin dolar, altın ons ve gümüşün ons fiyatının parite ile işlemde ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor. Gümüşün gramı 11.74-12.22 aralığında. Bu makas aralığı göz önünde bulundurularak alım yapılabilir.

Kripto parada Bitcoin değer kaybı ile haftaya başladı. Kripto paralar da nasibini aldı dolardan. Pozitif beklentimi devam ettiriyorum. 18-22 bin dolar aralığı bu hafta da geçerliliğini koruyor. 22 bin dolar seviyesini kırdığında daha yukarılar gelebilir. Baskılanma devam ediyor.

Sterlin dolar paritesi biraz daha toparladı. Euro ve diğer para birimlerin kıyasla negatif ayrışmıştı, biraz toparladı.

Bu hafta doların tekrar yükseldiği, emtia fiyatlarının baskılandığını görünce insanlar merak ediyor, yıl sonu öngörümüzde değişiklik var mı? Ne bekliyoruz? 2000 dolar üzerinde altın onsunda atak bekliyoruz. Gram altın TL'de 1450 lira, gümüş onsta 40 dolar seviyesi, gram gümüşte 20 dolar seviyesi. Bu baskılanmayı piyasalarla ilgilenen herkes biliyor. Geçen hafta yattık, cumartesi bir kalktık, Rusya'nın Kırım köprüsü iddiaya göre Ukrayna tarafından bombalanıyor. Putin'in doğum gününde gerçekleşiyor. Jeopolitik riskler artmaya devam ediyor. Rusya, misilleme olarak Ukrayna'ya füze gönderiyor. Ölü ve yaralılar var. Tansiyon oldukça yüksek. Kuzey Kore füze denemeleriyle ilgili haberler geliyor. İran'da gerginlik var. Yunanistan - Türkiye gerilimi malum. Ekonomik krizlere bakıyoruz. IMF rapor yayımladı. 2023'te dünya ekonomisinin resesyona girme olasılığı çok arttı diyor. Bunu söyleyen IMF'nin başındaki insan. Merkez bankalarına frenleyin kendinizi diyor. Bu kadar resesyon, enflasyon patlak vermiş, jeopolitik riskler var. Altın onsu 1677 seviyesinde. Bu mantıksızlığı zaten yatırımcılar biliyor. Güvenli liman özelliğinden sonra baskılanması ne anlama geliyor. Tabii ki ucuzdan topluyorlar şu anda. O yüzden 2022'ye atıfta bulunduk. Bu fiyatlardan gümüş, altın, euro, sterlin satmak isteyenler bir kez daha bence düşünmeli ve çok dikkat etmeli. Önemli olan yılın son çeyreğinde varlıklara sahip çıkmanın daha büyük marifet olduğu bir dönem bizi bekliyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksanız euro ve sterlin. Benim elimde TL var, altın alacağım. Tamam, gram altın TL 1015 seviyesinde. Geçen hafta 1038 lira seviyesindeydi. Haftalık veya aylık bazda bu baskılanmalara kanıp tekrar ben alım satım.

Kaynak: Haber Global TV