İslam Memiş'ten dolar ve gram altın uyarısı: 'Buhran geliyor' diyerek tarih verdi...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekim ayı için 'buhran' uyarısı verdi. Memiş, dolarda parası bulunduranları özellikle uyarırken, gram altın ve gram gümüş tahminleriyle de dikkat çekti. Memiş ayrıca, 'borç para' uyarısı da yaptı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, ekim ayı öncesi "Fırtına öncesi sessizlik!" uyarısında bulundu. Memiş, son hafta için dolar, gram altın, gram gümüş, borsa, euro değerlendirmeleri yaptı. 

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Fırtına öncesi sessizlik!" başlıklı Youtube videosunda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Borsada, döviz kurlarında, emtia fiyatlarında son durum nedir? Elime TL geçti, faiz mi, borsa mı yoksa döviz mi?

Borsa İstanbul 8323 puanda. Hafif alıcılı günü tamamlamaya çalışıyor. Kısa vadeli yatırımcılar çıkış için zaman zaman fırsat bulabiliyor. Halka arzlarda önümüzdeki hafta yeni şirketler için açıklamalar geliyor. Halka arzlar devam ettikçe yatırımcı sayısında da artış oluyor. 7500 ve 7150 puana kadar endeks tarafında düşüş öngörüm devam ediyor.

Dolar TL kuru 27.26 seviyesinde. Bütün ülkelerde dolar değer kazandı. Dolar endeksi güçlü duruşunu devam ettiriyor. Böylece diğer enstrümanlara karşı daha güçlü olduğunu görüyoruz. 92.94 öngörüm devam ediyor yıl sonu dolar endeksi öngörümde. 29.70 yıl sonu dolar TL öngörümde değişiklik yok. 2024 yılında 45 lira seviyesinde de değişiklik yok. Bugünlerde eğer ısrarla döviz almak isteyen varsa burada, dolar karşısında hangisi değer kaybetmişse o tarafta ilgilenilmeli. O da euro."

Memiş, parasını faizde değerlendirenler ile dolarda yatırımı bulunduranları özellikle uyarırken, gram altında beklediği zirveyi de açıkladı...

Kaynak: Haber Global TV