İslam Memiş'ten çarpıcı dolar uyarısı: Kendinizi uyanık zannetmeyin

Merkez Bankası faizi değiştirmezken dolar ters tepki vererek düşüşe geçti. Peki bu ne kadar devam edecek. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar yatırımcılarının merak ettiği o konuyu anlattı. Çok önemli bir uyarıda bulundu ve kimlerin kaybettiğini açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Piyasalarda geçtiğimiz hafta ilginç olaylar yaşandı. Hızla yükselen dolar Merkez Bankası'nın faizi değiştirmemesine rağmen dolar yükselişini durdurup düşüşe geçti. 28 Mayıs itibariyle 16.19 liraya kadar geriledi. Peki bu düşüşe devam eder mi, yoksa bu da bir tuzak mı?

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını özellikle çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınladığı videoda dolarla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:


"Yorgun bir haftayı geride bıraktık. Yeni zamlar art arda gelmeye başladı, döviz kurlarında yeni ataklar görmeye başladık. Haliyle enflasyonla mücadele biraz zorlaştı. Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir proje açıklaması bekleniyor. Süper Bono diye bekleniyor. Gerçi bu kulaktan dolma bilgiler ama nasıl bir enstrüman açıklar, kur ataklarının önüne geçebilir mi takip edeceğiz. Emlak piyasasında yeni bir açıklama bekleniyor. Bununla kira ve emlak artışlarının önüne geçebilecekler mi?

Borsa İstanbul 2437'den haftayı tamamladı. 2250 ile 2500 puan aralığını takip edeceğimi, 2500 puan seviyesi üzerindeki atakların kalıcı olmayacağını söylemiştim. Öngörümde bir değişiklik yok."

Peki ya dolar, neyle karşı karşıyayız? İslam Memiş anlattı...

Kaynak: Haber Global TV