İslam Memiş'ten çarpıcı dolar açıklaması: Şu anda aslında kaç lira olması gerektiğini söyledi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar endeksindeki artışa dikkat çekerken neden tüm dünyada doların yükselişinin Türkiye'ye tam olarak yansımadığını anlattı. Memiş, normal şartlarda 1 doların şu anda kaç lira olması gerektiğini de söyledi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden dolarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Memiş'in o açıklamaları:


"Bu hafta doların uluslararası piyasalarda ciddi anlamda diğer yatırım araçlarına karşı bir savaşı olduğunu gördük. Bunun adı resetleme süreci. Yani kovid öncesine dönmek üzere yapılan bir mücadele. Bu mücadelede dolar endeksi 107 seviyesinin üzerine kadar çıktı. Yani dolar tüm dünyada aşırı şekilde değer kazandı. Bu aşırı değer kazanı Türkiye'de yurt için piyasalarda çok görülmedi. Neden görülmedi? İki hafta önce hatırlarsanız 17.38 lira seviyesine kadar yükselen dolar TL kurunun şu anda 17.31 lira seviyesinde olduğunu gözlemliyoruz. Dolar endeksi iki hafta öncesine göre daha fazla değer kazanıp 107 seviyesinin üstüne yükselmesine rağmen dolar TL kuru iki hafta öncesinin altında. Dolar tarafında içeride bir baskılama olduğu için, 17 lira üzerindeki seviyelerde ataklara çok müsaade etmedikleri için burada çok agresif bir şekilde fiyatlama görmedik."

İslam Memiş, dolar endeksindeki artışın ardından dolar TL kurunun kaç lira civarında olması gerektiğini de açıkladı. Detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV