İslam Memiş'ten asansöre dönen gram altın için 16 Temmuz uyarısı: Kendinizi hazırlayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geçen hafta ABD'den gelen verilerin ardından dalgalanan altın ve para piyasaları için 16 Temmuz ve sonrası için uyardı. 

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, geçen hafta ABD'den gelen TÜFE ve ÜFE verilerinin ardından dalgalanan altın ve para piyasaları için 16 Temmuz ve sonrası için uyardı. 

Memiş, "ABD'deki enflasyon verisi çok önemliydi. TÜFE ve ÜFE verileri küresel piyasalarda, altın ve gümüş tarafında fiyatlamaya neden oldu. Fed ne zaman faiz indirimlerine başlayabilir, bunun ipuçlarını arayacağız. Muhtemelen yılın son çeyreğinde bu beklenti karşılanacak. Beklentinin altında bir enflasyon açıklandı, Fed'in indirim ihtimali fiyatlandı. Ons altında 2416 dolara kadar yükseliş gördük. ABD ÜFE verisi de açıklandı. İhlal edilen alanlar vardı ancak gerçekleşmedi bu geri çekilme. 2400 üzerinde kalıcı olabilirse, 2400-2450 aralığında temmuzda bir ons altın görebiliriz söylemim vardı. Ons altında yüzde 1'e varan satışlar gördük üfe verisinden sonra. 2396 doları gördü. Burada tekrar 2350-2400 dolar aralığını takip edeceğiz" dedi. 

Memiş, gram altınla ilgili ise şu tahminde bulundu...