İslam Memiş'ten 'altın' muhasebesi: 2023'te kadınların favorisi o oldu, erkekler bile adını ezberledi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son günlerine girdiğimiz 2023 yılının 'altın' muhasebesini yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Memiş, "2023'ün favorisi" dediği altın çeşidini açıklayarak, "Erkekler bile adını ezberledi" diye yazdı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

2023 yılının sonlarına geldik. Peki, yatırım araçları bakımından nasıl bir yılı geride bıraktık, gram altın, dolar, borsa için 2024 yılında bizi neler bekliyor? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geride bıraktığımız yıl en gözde altın çeşidini açıklarken, "Erkekler bile adını ezberledi" dedi.

Memiş, ilk olarak borsa ve döviz kurları (dolar, euro) değerlendirmeleri yaptı:

Borsada sert düşüşler var. Yatırımcısı ne yapmalı? Döviz kurlarında yükselişler devam edecek mi? Altın ve gümüş fiyatlarında yön neresi? Bu soruların yanıtlarını vermeye çalışacağım. Borsa İstanbul 7529 puandan kapandı dün. 2.83 düşüşlerle günü tamamladı. 7700 puan güçlü bir destek seviyesiydi. 7500 seviyesi görüldü. Borsadan korkmayın. Borsa yatırımcısı 2024 yılında kazandırmaya devam edecek. Bu yıl kazandırdı ama 2024'te ciddi kazanç düşünüyorum. Borsaya yabancılar daha giriş yapmadı. Dolar bazı yükseliş trendine girmedi daha. Kimler korktu? Kısa vadeli, kaldıraçlı işlem yapanlar. Kısa vadede kar etmek isteyenler. Borsa son 30 yıldır en çok kazandıran 2. yatırım aracı. 8 milyondan fazla yatırımcı giriş yaptı, genelde kısa vadede giriş yapanlar da varlıklarının erdiğini görünce korku ve panik yaptılar. Doğal. Kimse bir yatırımının, hissesinin değer kaybettiğini görmek istemez. Bunu kabul etmek zordur. Korkmayın, cesur olun, uzun vadeli yatırımcı olun. Düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek önemli. Ben kendim bile 7747'den giriş yapmıştım, 6 ay keyfim gıcır, çünkü yüzlerce kez düşecek ve yükselecekti" dedi. 

İslam Memiş, döviz kurları için şu değerlendirmeleri yaptı: "Dolar TL kuru 29.05'te. Bozulma yok. 29.60 - 29.70 yıl sonuna kadar beklediğimiz rakamlar. Yukarı yönlü hareketler devam edecek, sürpriz yok. 30-33 lira ocak ayında beklediğimiz bant aralığı. Euro TL 31.17'de. Dolar mı euro mu sorusunun cevabı yine euro. 2024'te de dolara kıyasla daha fazla kazandıracak.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Memiş, "2023'ün favorisi" dediği altın çeşidini açıklayarak, "Erkekler bile adını ezberledi" diye yazdı. İşte o yatırım aracı...

Kaynak: Haber Global TV