İslam Memiş'ten 'altın fırsatlar' uyarısı: Bu treni kaçıran yanar

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için 'dolar' çözümlü bir öneride bulundu. Memiş, bu haftalar için uyarırken, temmuza ayrı bir parantez açıp zirve tahminini açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, durgun geçen piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "Bu hafta yurt içi piyasalarda faiz kararı önemliydi. Sürpriz yapmadı Merkez Bankası. Yüzde 50'de sabit bıraktı. Çarşamba akşamı Fed tutanakları yayınlandı. Burada da faiz indirimi sinyali aramıştık. Şahin tonda bir metin var. Yılın son çeyreğine tekabül eden öteleme yapmaya gayret gösteriyorlar" dedi. 

Memiş, şöyle devam etti: "Enflasyon rakamı önemli olacak Fed'in faiz politikasında. Bir sonraki enflasyon rakamı yüzde 3.1 olarak açıklanabilir. Bu da Fed'in elini rahatlatacağı için yılın son çeyreğinde Fed'in faiz indirme olasılığı masada. Dolar güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Genel itibarıyla bu haftayı iyimser bitirdik. Bir kargaşa, kavga, gürültü yok.

Merkez Bankası'nın faiz artırma isteği olsa da buna gereksinim de kalmadı. Rezervler artıyor. Kredi kuruluşları görünüm notlarını artırıyorlar. CDS risk priminde son 4 yılın en düşük seviyesi görüldü. Bunlar hep olumlu. Sadece rakamları destekliyor ama bunlar. Raflara bakalım, çarşı pazara bakalım, yansıyan bir şey yok.

Bu hafta bütün Türkiye'de ticari hacim olarak ciddi anlamda durgun geçti. Kurban Bayramı öncesi olduğu için insanlar kurbanlık hazırlığı, bayram tatili ve yaz tatili hazırlığı yapıyor. Nakit dönmedi. Bunu öteledi insanlar. Sakin bir hafta geçti, ticari anlamda.

Borsa İstanbul 10 bin 728 puanda. Borsa İstanbul 0.60'lık değer kaybı görüldü. 11 bin puan üstünde tutunamadı. Bir yol haritamız vardı, nitekim kar satışları gerçekleşti. Borsada işlem yapanlara, farklı enstrümanlarla kazançlara göre kıyas yapın dedim. Soru şu, senin aldığın hisse değer kazandı mı? Soru bu. Maalesef kazandırmadı. Yaz ayları için 12 bin puan yol haritamız var, bunda sorun yok. Ancak 10 bin puan üzerinde önüne gelen herkesin kazanmayacağı bir platformdayız. Bütün yatırımcıların para kazanmasını zor görüyorum bu seviyelerde. Bundan sonra para kazanmak kolay değil, çok dikkat edin.

Dolar kuru 32 lira 24 kuruşta. Burada sabit, baskılanan, yataya bağlamış bir fiyat var karşımızda. Şimşek'in de bu hafta açıklamaları olmuştu. Herkeste korku panik oldu dolar düşer mi diye.

Euro/dolar paritesinde de kontrollü süreç var. Burada da kırılım yok."

İslam Memiş, 'altın fırsatlar' uyarısıyla zirve tahminini paylaştı...