İslam Memiş'ten 2024 yılı için 'gram altın' kehaneti: Yeni yılda her ay...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı için gram altın kehanetinde bulunarak, her ay yaşanmasını beklediği gelişmeyi aktardı. Memiş, borsa için ayrı bir parantez açarak, küçük yatırımcıyı özellikle uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geride bıraktığımız hafta ve geride bırakmaya sayılı günler kalan 2023 yılını değerlendirdi. Memiş, 2024 yılında gram altının ne kadar olması beklediğini de söylerken, borsa için de çok çarpıcı bir tahminde bulundu.

"Haftayı bitirdik, koca bir yılı bitirmemize az kaldı. Peki, bu hafta piyasaları nasıl geride bıraktık, önümüzdeki haftalarda neleri takip edeceğiz? Borsa, döviz, altın ve gümüş yatırımcısı nelere dikkat etmeli?" sorularıyla giriş yapan İslam Memiş, borsa için şunları ifade etti:

"Bu hafta piyasalar için kritik ve önemli bir haftaydı. ABD ve Avrupa'da merkez bankalarının faiz kararları vardı. Her iki merkez bankası da faiz değişikliğine gitmedi. Her iki merkez bankası, 2024'te faiz artırımlarını sonlandıracağının hatta 2024'ün ikinci yarısında faiz indirimlerine gideceğinin mesajını veriyorlar. TCMB de diğerleri gibi faiz artırımlarının sonuna geliyor. Muhtemelen 2024'ün ikinci yarısında TCMB de indirimlere başlayacak.

2023 yılının son çeyreğinde, 2024 yılının hazırlığı için de pozisyonlar aldık. Mesela borsa. 7989 puanda, yüzde 2.25'lik yükselişle haftayı tamamladı. Borsadan korkmayın, 2024 yılında borsa kazandırmaya devam edecek, 4400'den başlayan yükselişi 8500'e kadar devam ettirmişse, milyonlarca insan borsada kazanmışsa, tutup da teknik düzeltmede borsanın düşüşlerini manipüle etmeye hiç gerek yok. Uzun vadeli yatırımcılar sert düşüşleri hiç umursamıyor. Düşüşlerde, yükselişlerde kendi psikolojisini yürütemeyen yatırımcı varsa oturup düşünsün. Burada psikoloji yönetimi çok önemli".

İSLAM MEMİŞ BORSADA HEDEF SEVİYEYİ AÇIKLADI

"Yatırımcısına kazandıracak borsa" diyen Memiş, hedef seviyeleri de şöyle açıkladı: "8000-8500'ü takip edeceğiz. Ocak ayında da 8500 -9000 puanı takip edeceğiz. Çıkış seviyemiz de bu olacak."

"DOLARDAN ÇIKMAMIZ LAZIM..."

Döviz kurları için tahminini açıklayan İslam Memiş, şöyle devam etti: "Dolar TL kuru 29 üzerinde. Resmi kur tarafında bir oturma var. Yerleşti 29 üzerine. 29.60 - 29.70 beklentimiz devam ediyor. Dolar endeksindeki dalgalanma önemliydi. Fed faiz kararını açıklamadan önce 103.50 olan dolar endeksinin, 101.46'ya kadar gerilediğini gördük. Şu anda 101.98'de. Tepki alımı ile toparlanma isteğinde. Yılın son çeyreğinde sert düşüşler bekliyorum demiştim. Dolardan çıkmamız lazım, parite yapmamız lazım, karşısında euro, sterlin, altın ve gümüşlerde yükselişler olacak diye yüzlerce kez yorumladım. Bugün tekrar 101.90'da da olsa ocakta 100'ün altına sarkacağını görmüş olacağız. Dolar endeksinde 104 üzerindeki seviyelerde çıkış yapabilen, euro, altın ve gümüşe çeviren de harika hamle yapmış oldu.

Euro dolar paritesinde 1.08'in altına sarkmalar vardı. Bedava, alın demiştim. Yine 1.12, 1.15'le alakalı beklentilerim devam ediyor. Euro TL kuru ile ilgili 6 aydan beri dolar karşısında cevabım euro oldu. 31.75 civarında resmi kur tarafında. Bu haftanın en çok kazandıranı euro/TL oldu. Bu kazanımlar 2024'te devam edecek."

İslam Memiş, en çok merak edilen 'altın kehanetini' ise bu değerlendirmelerinin sonrasında açıkladı. İşte 2024 yılı altın kehaneti...

Kaynak: Haber Global TV