İslam Memiş'i hiç böyle görmemiştik: "Daha çok beklersiniz" dedi, ekledi "Ben bunu sorgularım"

İslam Memiş, deprem ve ertesi günü açık bırakılan Borsa İstanbul'daki o günlerdeki işlemlerin iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili ise şunları söyledi:

"Bir umut var mı? Evet var. Bir iptal söz konusu olabilir mi? Evet olabilir. Ancak o gün işlem yapan kişilerin ben ahlaki bir işlem yaptığını şahsen düşünmüyorum. Dünyanın farklı ülkelerindeki insanlar elindeki avucundaki 3-5 kuruşunu Türkiye'ye gönderirken sırtındaki montunu cep harçlığını Türkiye'ye gönderirken burada kendi insanımızın böyle bir olayı fırsata çevirmesi kesinlikle ahlaki değildir. Bu para da haram bir paradır.

Peki ne oldu? Deprem bölgesinde 381 bin 253 yatırımcımız vardı. Bu ciddi bir rakam. Bu işlemler iptal olmazsa güvenin kalmadığını görmüş oluruz. Bu ekonomiye borsaya verilmiş ağır bir darbedir. Adaletli bir süreç görmedik. İnsanlar orada canıyla, evlatlarıyla veya bölgesiyle imtihan olurken buradaki insanların elinde kahveyle masa başından işlem yapması asla kabul edilemez. Eğer eşitlik kavramını adaleti siz zedelerseniz güveni kırarsanız borsaya yatırımcı gelsin diye daha çok beklersiniz.

Pazartesi salı günü depremin hemen sonrasındaki işlemler iptal edilirse o zaman adaletten o zaman eşitlikten bahsedebiliriz.

1999 depreminde borsa kapanmıştı. 11 Eylül'de borsa kapanmıştı. Asrın en büyük deprem felaketinin yaşandığı ülkemizde o gün borsa neden kapanmadı? Ben bunu sorgularım"

Kaynak: Haber Global TV