İslam Memiş 'yeni rekor yolda' dedi: İşte gram altın ve dolar için öngördüğü yeni zirve

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında yeni rekorların yolda olduğunu söyledi. Memiş, doların hareketliliğine de dikkat çekerek, bunun emtialara etkisini analiz etti. Memiş, yatırımcıları net sözlerle uyardı...

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırım araçlarıyla ilgili (dolar, euro, gram altın, borsa, ons altın) yeni tahminlerini okuyucuları ile köşesinden paylaştı. Memiş'in 'yeni rekorlar yolda' diyerek açıkladı yeni zirve tahminleri dikkat çekti. 

Memiş,  "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını  açıkladı.

TCMB, faizi yüzde 25’e çıkararak 750 baz puan faiz artırdı.

Bu faiz kararı sadece Türkiye’yi değil, dünyayı şok etti. Çünkü dünyada hiç kimse 750 baz puanlık bir faiz artırımı beklemiyordu.

Genel beklenti 150-250 baz puan aralığındaydı. Bu karar piyasalarda çok olumlu karşılandı.

Döviz kurları, altın ve gümüş fiyatlarında sert düşüşler yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya hesabından net bir mesaj verdi “Kararlıyız!” yazdı.

Döviz ve altın borcu olanlar umutlandı. Piyasalarda umutlar yeniden yeşillendi. Merkez bankası “Bağımsızım” mesajı verdi.

Geçen hafta “Mehmet Şimşek istifa etti”, “Merkez Bankası yüzde 20 faizde anlaştı” yalanını yayanların morali bozuk! Operasyonları boşa çıktı.

Bu karar sadece rakamlara yansımaz, araç fiyatlarına da yansır. Vatandaşa “Araç yok” diyenler, artık müşterilerini arayarak yeni araç kampanyalarından bahsedecekler.

Stokçuların elinde patladı arabalar. Stokçuların da morali bozuk. Umarım iyimserlik devam eder, umutlar yeşerir. Ancak rehavete kapılmamak gerek.
Yolumuz uzun ve sancılı." dedi. 

İslam Memiş, bu genel değerlendirme ve beklentilerinin ardından gram altınla ilgili tahminini paylaştı...

Kaynak: Haber Global TV