İslam Memiş uyardı: Gençler zor durumda, ev almak hayal olacak

Beyaz TV'de yayınlanan Her Açıdan programına konuk olan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye emlak piyasasında yabancı yatırımcıların oluşturduğu rant oyununu anlatırken acı konuştu: "Ev almak hayal olacak!"

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş katıldığı bir televizyon programında emlak piyasasında yabancı yatırımcıların oluşturduğu dev rant piyasasını anlatarak yetkilileri bu konuda acil önlem almaya çağırdı. İslam Memiş genç nüfusun çok olduğu ülkemizde birçok gencin ev alamadığını anlattı. İşte İslam Memiş'in çok önemli tespitleri...

"YABANCI YATIRIMCILARIN EMLAK OYUNU"

"Enflasyon artıyor, maliyetler artıyor.. Emlakta bir rant ortaya çıktı. Türkiye'ye gelen yabancı yatırımcı 250 bin dolar karşılığında bir gayrımenkul alarak vatandaşlık alıoyr. Üstüne diğer maliyetlerini ve kârını da koyarak satıyor. Bütün bunlar emlak fiyatlarını artırıyor. Kendi ülkenizde o sermaye sahiplerine muhtaç kalıyorsunuz. Bunlar beni rahatsız eden problemler. Blok blok daire alıp piyasayı kendileri oluşturup sonra yüksek fiyattan bu evleri Türklere satıyorlar. Sistemde bir eksiklik olduğunu söylüyorum. Bunların tespit edilmesi gerekiyor. Bizim evlatlarımız ev almak, barınmak zorunda. Şu anda elinde nakit olanlar ev almak için bekliyorlar ama fiyatlara yetişemiyorlar. Bu piyasayı kim nasıl belirliyor?"

Kaynak: Haber Global TV