İslam Memiş uyardı: Dolar için yeni normal seviye...

Merkez Bankası'nın faizde indirim kararının piyasaya etkilerini değerlendiren İslam Memiş, dolar için 'yeni normal seviye' uyarısında bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Para Üstü TV'de değerlendirmelerde bulunan Memiş, şunları söyledi: "Faize karşı bir insanım. Faizin yüksel olmasını istemiyorum ancak bugünkü koşulların buna hazır olmadığını düşünüyorum. Tabii ki hükümetin bir planı vardır ancak piyasa koşullarına baktığımızda bugünkü koşullarda uygun zemin olmadığını düşünüyorum.

"DOLARDA YENİ NORMAL..."

Sanırım bir erken seçim kararını ayak sesleri hazırlanıyor. Türkiye'nin seçim ekonomisine girdiğini düşünüyorum. Yeni normal 18 lira seviyesi olacak. 18 aşağısına gelince dolar düştü algısı olacak, bu tamamen yanlış. Kur ataklarının da enflasyonu tetiklediğini unutmamak gerekiyor. Kurdan vazgeçen ekonomi yönetimi artık direkt büyümeye odaklanıyor. İçeriye yansıyan, cebe yansıyan, raflara yansıyan bir şey yok. Böyle olunca da büyüme rakamları ile insanları ikna etme şansınız yok. Emlak, kira, araç fiyatları yükseldiğinde dolar kurunu görmüyor musun cevabını alacağız. Zam yapmak için fırsat kollayan bir kesim var ancak iletişim konusunda da ekonomi yönetiminin hataları var bence. 25 gündür doların sabit olduğunu görüp karar veriyor, bütün dünyadaki ekonomistler Merkez Bankası'nın pas geçeceğini tahmin ediyor."

Memiş, şöyle devam etti...

Kaynak: Haber Global TV