İslam Memiş, 'tüm ezberler bozulacak' diyerek açıkladı: "O beklentiler hayal olabilir"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugünkü yazısında gram altın ve doları bir kenara bırakarak 'emlak sektörü' konusunda çarpıcı iddialarda bulundu. Memiş'in, "tüm ezberler bozulacak, beklentiler hayal olabilir" sözleri dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, emlak fiyatları konusunda çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. TV100'deki yazısında "Yeni imar yasaları ezber bozacak!" diyen Memiş, şöyle devam etti:

Türkiye’de depremin devam etmesiyle gündem yine imar planı ve yasal düzenlemelere geldi. Özellikle en büyük sorunun yaşanacağı İstanbul, yıllardır olası depremi ve etkilerini konuşuyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından konu gündemde daha fazla yer aldı.

Yapılacak bir yasal düzenleme ile deprem için hazırlık çalışmalarının hızlandırılması hedefleniyor. Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir açıklama yaptı.

İstanbul için özel deprem yasası çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Özhaseki, "Hızlı adımlar atarak TBMM'de yaz dönemi davet edilerek görüşülebilir" dedi.

Dönüşüm için üçte iki rıza şartı olduğunu hatırlatan Özhaseki, "Bana göre yüzde 50'ye gelmeli. Bunu TBMM'ye getirip tartışacağız" diye konuştu.

"KANAL İSTANBUL TAHLİYEYİ KOLAYLAŞTIRIR"

Bakan Özhaseki, Kanal İstanbul'un olası depremde şehirden tahliyeyi kolaylaştıracağını belirterek, "Avrupa'da Asya'da yeni konut rezerv alanları planlıyoruz. Acil yıkılması planlanan 600 bin binanın dönüşümünü beş yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşın boşalttığı yerde yeni bina düşünmüyoruz" dedi.

İstanbul için özel, Türkiye genelinde yeni yasalara hazırlıklı olmak gerek.

Memiş, bu sözlerinin ardından "Bugün en favori caddeler tarih olabilir. En pahalı bölgeler yer değiştirebilir" diyerek çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı...

Kaynak: Haber Global TV