İslam Memiş tek tek sıralayıp uyardı: Dolar, gram altın, gümüş... Son hafta, son fırsat, yapmanız gereken...

Gram altın uzmanı İslam Memiş, 'Son fırsatlar' uyarısı yaptı. Memiş, yükseliş trendi olan piyasada ne şekilde, nereye yönelik yatırımlar yapılması gerektiği konusunda kendi öngörülerini takipçilerine aktarırken, eylül için çok konuşulacak bir 'yeni ürün' iddiasını ortaya attı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, Youtube kanalından piyasalardaki rakamsal değerleri değerlendirdi ve geleceğe dair öngörülerini paylaştı. Memiş, gram altın ve dolar için 'son fırsatlar' uyarısı yaparken, eylül ayı için çok konuşulacak bir 'enflasyona karşı yeni enstrüman' iddiası ortaya attı. Memiş, borsaya da bir parantez açarak düzeltme hareketine dikkat çekti.

Memiş, dolarda da bir düşüş öngörüsü çizerek, burada altın ve gümüş için rakam verip 'alım' değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını, yatırım için profesyonel destek alınması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, öncelikle haftanın önemli verilerini değerlendirdi: "Bu hafta enflasyon açıklandı. Önemli bir veriydi ancak enflasyon tarafındaki yükseliş piyasaların genel beklentisi doğrultusunda yüksek geldi. Rakamlar yüksek geleceğini söylüyordu. Sürpriz bir gelişme yok. Özellikle enflasyon verisi yüzde 48 civarına kadar yükselirken yüzde 9.5'luk aylık artış gerçekleşti. Yıllık bazda yüzde 60'lık kapanış gerçekleşebilir. 2024 ortalarına kadar enflasyonda yükselişi göreceğiz."

İslam Memiş, Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamasına da vurgu yaparak şöyle devam etti:

"Hazine ve Maliye Bakanı bir açıklama yaptı. Mehmet Şimşek, 2024'ın ilk yarısına kadar yükselişi ifade etti. TCMB'nin enflasyon sunumunda da aynı beklentiler cümlelerle birlikte fiyatlandı. ABD'de Tarım Dışı İstiham Verisi açıklandı. Küresel piyasalar için önemliydi. Beklentinin altında açıklandı. Bu da ons altında, ons gümüşte, dolar karşısındaki enstrümanlarda toparlanmayı gündeme getirdi. Bu iki veri çok önemliydi para piyasaları için."

"BORSADAKİ KARIN CEBE KONULMASI ÖNEMLİDİR"

İslam Memiş, borsa tarafına parantez açarak şunları söyledi:

"Borsa tarafındaki yükselişlerin devam ettiğini görmüş olduk. Borsada ralli devam etti. 7400'den haftayı tamamladı. Kenarda beklemeyi tercih ediyorum burada, giriş için acele etmiyorum. Borsa tarafındaki yatırımcılar kazanmaya devam ediyor. Ancak şirketler yükselişler kadar kazandırdı mı burada soru işaretleri var. Temmuz ayında enflasyona karşı yatırımcıyı yine borsa korumuş oldu. Temmuz ayı içinde döviz kurlarında, altında yüzde 4.5 - 5 civarında getiri oldu. Yıl sonuna kadar yükselişler devam edecektir. 7700 görülecektir borsada. Dolar bazlı yükseliş trendi de sürecektir ancak geri çekilme olursa çok sayıda yatırımcı çıkmak isteyebilir. Borsadaki karın cebe koyulması çok önemlidir. Önemli olan kazancı korumaktır."

Kaynak: Haber Global TV