İslam Memiş 'sona gelindi' dedi: Gram altın 1-2 hafta içinde...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında 1-2 hafta içinde beklediği yeni zirveler için rakam verdi. Memiş, içeride ve dışarıdaki gelişmelere de dikkat çekerek gram altının alınacağı ons altın karşılığı için hedefi gösterdi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, gram altında önümüzdeki 1-2 hafta içinde yaşanmasını beklediği gelişmeyi takipçileri ile paylaştı. Memiş, borsada satışlara da dikkat çekerek, dip seviye için rakam verdi.

Değerlendirmelerine borsa ile başlayan Memiş, "Jeopolitik gerilimler dünyada devam ediyor. Kızıldeniz jeopolitik gerilimler küresel piyasaları olumsu etkilerken biz içeride terörle mücadeleye devam ediyoruz. Dış diplomaside çeşitli açıklamalar, sürpriz yorumlar olabilir. Bu hafta bizi ilgilendiren terörle mücadele ve ABD'den gelecek haber akışları olacak.

Borsa İstanbul 8050 puanda. 0.79'luk yükseliş var haftanın ilk işlem gününde. Bizim bant aralığımız olan 7700 - 8100 aralığı geçerli. Satışların gelme ihtimali yüksek. 8100 yukarı yönlü kırılırsa tekrar yeni bir direnç seviyesinden bahsedebiliriz. 8000 altındaki kapanışlarda 7700 destek seviyesini takip edeceğiz. Cuma akşamı kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's bir açıklama yaptı. Görünüm pozitif ama not artırımı gelmedi. Türkiye'ni kredi notunu artıracaklarını göreceğiz 2024'te ancak bunun ekonomiyi pozitif yönde etkileyip etkilemeyeceğini sorgulamak lazım. Biz enflasyonla mücadeleye devam ediyoruz. Yüzde 50 civarında enflasyon bekliyorum bu yıl. Uluslararası derecelendirmek kuruluşları not artırsa da biz enflasyonda düşüş görmedikçe bu açıklamalar Türk piyasalarına pozitif katkıda olmayacak." dedi. 

"ELİNDE DOLAR BULUNDURAN..."

Memiş, şöyle devam etti: "Dolar TL'de 30-33 lira beklentimiz yılın ilk çeyreği için devam ediyor. 33 lira üzerinde bir euro TL kuru vardı. Euro dolar paritesi bir miktar geri çekildi. Bu da orta ve uzun vadeli yatırımcılara alım fırsatı sunacak. Elinde dolar bulunduran, dövizi yatırım aracı gören euro ile ilgilenirse isabetli olur."

İslam Memiş, gram altınla ilgili olarak 1-2 hafta içinde beklediği gelişmeyi şöyle paylaştı...