İslam Memiş saat verip uyardı: 15:30'dan sonra dolar, gram altın, gram gümüş...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 12 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan ABD enflasyon verisinin sonrasına dikkat çekip; borsa, dolar, gram altın ve gram gümüş tahminlerini sıraladı. Memiş 'bant aralıkları' uyarısı yaptı.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, Borsa İstanbul 100 Endeksi, dolar-euro, gram altın-ons altın, gram gümüş ve ons gümüş için tahminlerini çektiği son video ile paylaştı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, özellikle çarşamba gününe dikkat çekerek, saat vererek bir uyarıda bulundu:

"Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü yüzde 1.35'lik değer artışı ile tamamladı. 5770 ve 5450 puan bant aralığı geçerliliğini koruyor. Borsa tarafında alımları beklemeye devam ediyorum. Yukarı yönlü hareketlerde herhangi bir hamle yapmadan düşüş yönlü beklentimi devam ettiriyorum. 6270-6300 bant aralığından kar satışı gelebilir. 6050 bu haftanın güçlü destek seviyesi. Borsadaki yatırımcılar kısa vadede dikkat etmeli.

Dolar kuru yatay seyirde haftaya başladı. 24 lira seviyesi güçlü destek seviyesiydi. Şu anda 25.50 güçlü destek konumunda. Çünkü 26 altına sarkmayı çok da istemiyor. Kısa vadede 25.85 ve 26.10 bant aralıklarını beklemeye devam ediyoruz.

Euro dolar paritesindeki düşük seviyeleri, 1.09 altındaki rakamları alım fırsatı olarak görmeye devam ediyorum. Euro dolar paritesine dikkat etmekte fayda var. Bu hafta dolara kıyasla euro'nun biraz daha pozitif ayrıştığını görebiliriz."

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından çarşamba uyarısını yaptı...

Kaynak: Haber Global TV