İslam Memiş saat verip 'alarm' kurdu: Şimdiden geçmiş olsun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaları yarın yaşanacak bir gelişmenin ciddi biçimde etkileyeceği uyarısında bulunarak alarm verdi ve "Şimdiden geçmiş olsun" dedi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Ekonomide kritik gün geliyor. Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Peki bu açıklamadan sonra piyasalarda neler yaşanacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 22 Haziran'da yapılacak bu açıklama öncesi herkesi uyardı ve alarm verdi.

tv100 web sitesindeki yazısında bu konuya değinen Memiş, "Önemli bir gün önemli bir karar. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ilk kararları ve ilk sınavları" diyerek sözlerine başladı.

Piyasa kahini Memiş, "TCMB'nin faiz artırımına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak kaç baz puan olacak kimse bilmiyor. Herkesin bir tahmini var. Benim tahminim 800 baz puan. Gerçekleşmeyebilir çünkü ortaya mantıklı yorumlanacak bir hikâye yok. Ki TCMB'nin bir hamlede bu işi bitirmeyeceğini düşünüyorum." dedi.

Faiz artırımının zamana yayılabileceğini kaydeden İslam Memiş, "Bir de yabancı kuruluşlardan gelen tahminler, abartılı raporlar ve haberler var. Bunların amacı manipülasyon ve algı. Abartıyorlar, köpürtüyorlar. Amaçları ne? Kamuoyunda beklentiyi yüksek tutup gerçekleşmeyince 'Beklentinin altında faiz artırımı yapıldı& öyküsünü yaymak." diye konuştu.

Sadece faiz artırımı ile tansiyonun düşmeyeceğinin altını çizen Memiş, "Yerli ve yabancı yatırımcıya güven vermek için faiz kararıyla ilgili gerçekçi bir metin hazırlanmalı. Fed bu söylem gücünü nasıl kullanıyorsa TCMB de aynı taktiği uygulamalı" şeklinde konuştu.

Peki TCMB'nin faiz kararı sonrası piyasalarda neler olabilir? Haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV