İslam Memiş 'parasını yanlış ata oynayanları' net sözlerle uyardı: Sert satışa dikkat edin!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD kaynaklı olası borsa hareketliliğine karşı bazı hisse türleri üzerinden uyarılar yaptı. Memiş, "Şimdilik idare etseler de bir yerden mutlak patlak verebilir" sözleriyle dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, ABD'deki büyük bankalar üzerinden 'borsa' uyarısında bulundu. Memiş, ilk olarak gelişmeyi aktardı, sonra borsa yatırımcılarına dikkat çekti.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş TV100'deki yazısında, "ABD’nin büyük bankalarının Fed’in stres testini geçip geçmeyeceği bugün açıklanacak. ABD’nin büyük bankaları “küresel piyasa şokuna” karşı test edilmişti. Credit Suisse’in batması ve UBS tarafından satın alınması, sürecin takip edilmesi gereksinimi sunuyor. Fed’in bu sonuçları piyasalar kapandıktan sonra açıklanıyor. 2023’te 23 banka test edilirken, 2019’da 100 milyar dolar ile 250 milyar dolar arasında varlığa sahip bankaların iki yılda bir test edilmesine izin verme kararı alınmıştı.

2023 testleri, Silicon Valley Bank ve diğer iki kredi kuruluşunun başarısız olduğu bilinmekte. Yüksek ve değişken faiz oranları, mortgage kredilerinin ödenmesinde soruna neden oluyor. İkinci bankacılık krizi yaşanması halinde hükümetin müdahale etmeyeceğini göreceğiz. Çünkü ABD’de küçük sermayeli zayıf şirketlerin ayıklanmasını istiyor" dedi.

Bu açıklamalarının ardından Memiş, o kritik uyarısını yaptı...

Kaynak: Haber Global TV