İslam Memiş o artışa dikkat çekti: Yeni zamlar gündeme gelebilir

Galerinin tamamı için tıklayınız


Memiş, yüksek dolar kurunun ABD'nin işine gelmediğine dikkat çekerek petrol fiyatlarının 107 dolara kadar yükseldiğinin görülebileceğine değindi ve bunun ulaşım sektöründe yeni zamları gündeme getireceğini açıkladı.

Bu durumun dövize ihtiyacı olan ülkeler için risk oluşturduğunu belirten Memiş, doların değer artış sürecinin başlamasıyla zamların kaçınılmaz olacağını anlattı.

FED'in faiz kararından önce 1830 dolar seviyesine yükselen altının ons fiyatının tekrar 1820'ye gerileyip sonra 1840'ı test ettiğini belirterek bunun tuzak fiyatlama olduğunu anlattı.

Rusya Ukrayna gerginliğiyle ilgili ABD'nin her gün yeni bir açıklama yaptığını hatırlatarak "Avrupa ve ABD bir çatışma istiyor, Rusya'nın Ukrayna'yı kuşatmasını bekliyor. Bu da ABD ve Avrupa'nın gücünü artıracak. Rusya'nın ekonomisini çökertmek için fırsat kolluyorlar. Putin bu tuzağa düşecek mi? Böyle bir şey olursa Rusya, Ukrayna'yı işgal ederse altının ons fiyatında 1900'lere ataklar görebiliriz. Ancak bunu şimdiden bilmek mümkün değil." diye konuştu.