İslam Memiş net konuştu: Al, hemen al

Galerinin tamamı için tıklayınız

PARAMIZ YA DA KREDİMİZ VAR, ŞİMDİ EV ALALIM MI?

İslam Memiş tereddüt halindeki yatırımcıların yolunu aydınlatacak bir açıklama yaparak ev almayı düşünenlere seslendi. İşte o açıklamalar:

"İnşaat maliyetlerinde büyük artışlar var. Ciddi bir fiyat artışı var, bu da ister istemez emlak fiyatlarındaki artışları haklı olarak çıkarttı.

Yurt dışından göç almaya devam ediyoruz. Kiralık daire bulmak bile zorlaştı. Enflasyon artacak kira gelirine ihtiyacınız olacak, kiraya vermeniz için 2. el daire almanız gerekiyor demiştim. Bu düşüncem devam ediyor. Elinizdeki para değer kaybettikçe ek gelire, ek kiraya ihtiyaç duyuluyor. Ev fiyatı zaten artıyor, kira geliri de enflasyondan dolayı kayıpta alım gücünü dengelemiş oluyor.

Emlak fiyatlarıyla ilgili ev satın aldığımızda sıfır daire almamayı tercih ediyorum. Yüksek maliyet. Büyük daireler ya da 3+1, dubleks 2+1 daire almıyorum. Eski ve 1+1 daire alıyorum. 30-40 bin lira tadilat yapıyorum.

Neden böyle yapıyorum 1 milyon liraya büyük bir daire alacağıma 1 milyon lira 2 tane 1+1 daire alıyorum. 2 bin liraya kiraya versem 4 bin lira gelirim oluyor.
Yurt dışından gelen kitsele göçler nedeniyle gelen insanlarla 1+1'lere olan talep artacaktır. Tabi bu süreçte yeni evlenen çiftler büyük metrekareli ev talep ediyor. Ancak bu kültür de geride bırakılıyor. Artık öyle bir piyasa yok. Mecburen yeni evlenen çiftler de 1+1 daire almak zorunda kalıyor. Yeni evlenen çiftler 2+1 yerine bana göre 1+1 daire alsınlar. Çünkü bekledikçe zarar edeceksiniz. Evimde param hazır ya da kredim var. İlla 2+1 daire alacağım diye beklemeyeceğim. Bir an önce 1+1 daire alır içine otururum. Hem kira vermemiş olurum hem de yükselen piyasada daha fazla yükselmeden satın almış olurum. Hem maliyet artışından hem de kira artışından kurtulurum. Sonra para biriktirim üstüne ekler 2+1 ev alırım."

Peki ya otomobil? Son 3 ayda fiyatlarda yüzde 20 gerileme oldu. Bu gerileme devam eder mi? Otomobil almak için beklenmeli mi, yoksa daha fazla indirim olmaz mı? İslam memiş otomobil piyasasını da yorumladı. Detaylar haberimizin devamında. 

Kaynak: Haber Global TV