İslam Memiş 'muhteşem bir fırsat var' diyerek uyardı: Dolar, gram altın, euro... "Kesinlikle onu alırdım"

Finans analisti İslam Memiş borsa için şunları söyledi: "Ben borsaya giriş için beklemeye devam ediyorum. Ben 7500 puan altına gerilemedikçe borsaya girişlerimi yapmayacağım. O yüzden borsada beklemeyi tercih ediyorum. Borsada 7 milyon 250 bin civarında yatırımcı var. Halka arz olacak 60 şirket daha var geride. Burada halka arzlar devam ettikçe yerli yatırımcı sayısında ciddi girişler olacak. 18-24 yaş grubunda girişler var. Herkese ciddi bir yük bindi burada. SPK var, işi daha da zor. Manipülasyonu engellemek için bütün şirketleri incelemek için yükümlülüğü arttı. Şirketler de riskleri daha fazla olduğu için ayrı bir sorumluluğu var. 3. yatırımcı. Riski daha fazla arttı. Kara da zarara da ortaksın, sonunda borsa. Satışlar da olacak zararlar da olacak. Risklerini dağıtman lazım. Tek hisse senedine girmemen lazım. Borsa yükselmeye devam edecek demekle kolay değil."

Memiş, borsanın ardından dolar, euro, ons altın ve gram altın öngörüsünü açıkladı:

"Dolar TL kuru 27.38'den haftayı tamamladı. Hedef 28 lira. Yıl sonu öngörüm 29.70 lira. Burada problem yok. Her videomda doların nereye gideceğini ifade ediyorum. Fed faiz artırabilirim diyor. Dolar endeksi yükseldi, gelişmekteki ülkelerde de doların değer artışı devam edecek. Dolar alır mıyım peki, hayır. Her zaman diyorum, euro alırım.

Ons altın 1848 dolardan haftayı tamamladı. 1860 doları destek seviyesi olarak takip edecektik ve 1848 dolardan haftayı tamamladı. Şimdi aşağıda 1825 dolar seviyesi var. Bakalım buradan tepki alımları gelecek mi? Ons altın tarafında yavaş yavaş dip seviyeler görüldü. Elinde dolar bulunduranlara muhteşem bir fırsat var. Benim bugün 100 bin dolarım varsa, kuruşuna kadar bu tarafa girerim. 2080 doları, 2150 dolar seviyesini beklerdim.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Gram altında 1700 seviyesi kırmızı çizgimizdi. 1700'ün altı zor diyordum ancak ons altındaki sert düşüşlerde gerileyen gram altın var. Elimde TL'm olsa kesinlikle tamamıyla alırdım. Yıl sonunda 1880 lira seviyesiyle ilgili öngörümde değişiklik yok. 2024 yılıyla alakalı 2500 seviyesi öngörümde değişiklik yok. Mesela eylül ayında bir ticaretim oldu, iki ticaretim oldu hatta. Arabamı satıp 1+1 ev almıştım, bir de dükkan aldım. Ben altın borçlanmak zorunda kaldım. O zaman da bozdurduğum fiyat 1738 liraydı. TL ödemesi yapmıştım. Şu anda da 1700 altında. Bu fiyatları görünce içim eriyor. Alsam da borcumu kapatsam diyorum. Elinde altının var, fiyatların düşmesinden tedirginsin, kesinlikle düşünme. Altın düştü diyorlar ya, kime göre, neye göre düştü? Yıla kaç seviyesinden başladı. 1100'den. Şu anda 1688 lira bu sert düşüşlere rağmen."

Kaynak: Haber Global TV