İslam Memiş iddialı konuştu: Bu seviyeyi kırarsa...

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gündemdeki gelişmeleri değerlendirerek son yaşananların piyasalara nasıl yansıyacağını anlattı. Memiş'in özellikle dolarla ilgili söyledikleri çok dikkat çekti. İşte o değerlendirmeler...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan İslam Memiş, "3 Şubat ile ilgili gaz vermeye çalışanlara bu ay da gülebilirsiniz. 3 Şubat’ta enflasyon rakamı yine yüksek gelebilir. Ancak kur atağı olmayacak. Duygularınız ile oynatmayın. Tavrınız net olmalı…" uyarısı yaptı.

"Bugünkü ekonomik koşullarda Şubat ayının biraz daha rahat geçmesini bekliyorum" diyen İslam Memiş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış ülke ziyaretleri ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in ve İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyaretleri nedeniyle dış politikada önemli gelişmeler yaşanacak. Bu da altın ve dolarda geri çekilmeyi getirecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre Kabinedeki revizyon da doğaldır, her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır" sözlerini alıntılayan İslam Memiş bürokraside daha hızlı görev değişimleri yaşanacağını yazdı. Memiş, "Kurum ve kuruluşlar daha hızlı olur" dedi.

Peki dolar, gümüş ve altın için ne söyledi?