İslam Memiş hiç bu kadar acı konuşmamıştı: Bekle yavrucum daha çok alırsın!

Merkez Bankası enflasyon rakamlarını açıklarken hemen öncesinde yorumlarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çok acı bir gerçeği duyurdu. Gıda fiyatlarında neden düşüş beklemememiz gerektiğini çok çarpıcı bir örnekle açıklandı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş enflasyonla ilgili vatandaşların içine düştüğü büyük yanılgıyı anlattı. Özellikle gıda fiyatlarında düşüş beklentisinin gerçekçi olmadığını savunan İslam Memiş bunu çarpıcı bir örnekle anlattı.

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:

"Enflasyonda yüzde 81-82 aralığında enflasyon gelebilir diye tahmin ediyorum. Enflasyonla mücadele kolay olmayacaktır. Orta vadeli programda enflasyon kur beklentileri biraz yukarı yönlü revize edildi. 2024 ve 2025 ise çok farklı hikayeler. Şu andaki değişim sürecinde benim için 2024 ve 2025 öngörüleri hikaye. Bir gün sonrasını öngöremeyen merkez bankaları varken bu orta vadeli programlar bence geçerliliğini korumaz. 1 yıllık sürece bakalım. Gübrede artış yüzde 234. Tarım enerji maliyetleri yüzde 228, mazot fiyatları yüzde 242, yem fiyatları yüzde 146, doğal gaz ve elektriğe gelen zamları da bunun üzerine koyup tekrar enflasyonun maliyetini gözden geçirmek gerekiyor." 

İslam Memiş, gıda fiyatlarındaki artışla ilgili düşüş beklentisine olanlar için ise çok çarpıcı bir ifade kullandı. Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV