İslam Memiş gram altını bir kenara koyup onu işaret etti: Bu hafta için geçerli!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "piyasalarda çarşı pazar karıştı" yorumu yaparak gram altın değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, borsa, dolar, gram altın ve ons altın değerlendirmelerinde bulundu.

Youtube hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan ve açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, ilk olarak borsayı ele aldı:

"Piyasalarda çarşı pazar karıştı. İran misillemeyi yaptı ancak altın-gümüş fiyatları tepki vermedi sadece borsa tepki verdi.

Borsa İstanbul'da sert satışlar devam ediyor. Bu hafta pozitif seyir olmadı borsada. Dış politikada gerilim var. Borsada satışlar hızlandı gerilimle birlikte. 9100 puan önemli bir destek seviyesi. Bu hafta 10 bin denemesi beklesek de satışların derinleştiğini gözlemliyoruz. 9100'de tutunamazsa, aşağıda 8700 puan seviyesine kadar bir alanı var. Savaş ortamında borsadaki satışlardan korkmayın. Hatta bu satışlar yeni gireceklere fırsat veriyor. 9400 ve 9100'den giriş yapanlar beklemeye devam ediyor. Kendinize bir vade belirleyin demiştik. Bizim vademiz 6 ay. Tarım emtialarını daha çok önemsiyorum.

Dolar kuru uluslararası piyasalarda değerlendi. Yıl sonuna kadar döviz kurlarında pozitif görünüm devam ediyor. Merkez Bankası'nın kasım ve aralık aylarında 500 puanlık faiz indirimi yapabilir öngörümü koruyorum. Dolar tarafında yukarı yönlü hareketleri bu da destekler."

İslam Memiş, bu değerlendirmeleri sonrasında altın tahminlerini aktardı...