İslam Memiş gram altında 'çok güzel alım fırsatı' dediği seviyeyi açıkladı: Son günler!

Finans analisti İslam Memiş, gram altında 'çok güzel alım fırsatı' dediği seviyeyi açıkladı. Memiş, dolar, euro, ons altın ve gram altınla ilgili bazı uyarılarda da bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Para piyasaları ve altın uzmanı İslam Memiş, "Borsa İstanbul 8464 puanda. Borsa tarafında beklemeyi sürdürmeye devam ediyor. 80 şirket daha halka arz için sırada bekliyor. Borsa tarafında uzun vadeli görünüm pozitif ancak kısa vadede kar satışlarının teknik olarak yaşanması öngörüm olduğu için bu tarafta beklemeyi tercih ettiğimi söyleyebilirim" dedi. 

Dolar endeksi ve kur üzerinde değerlendirmeler yapan Memiş, "Dolar endeksi 106'nın aşağısında. Dolar endeksi yükseldiği için dolar değer artışı haftayı tamamladı dünyada. Burada 28 lira seviyesi öngörüm geçerli. 27.78'e kadar yükseldi, biraz geriledi kar satışı ile. Çünkü dolar endeksi geriledi. Yılı da 29.70'ten tamamlamamızı bekliyoruz. Euro TL kuru toparladı. Sağlıklı yükselişler için ayın 15'inden sonrayı beklemeye devam ediyorum. Elimde TL var diye soranlara, hayır dolar alma, euro alman daha isabetli demiştim. Bu hafta hep euro tarafını tavsiyesi ettik. Beklentim pozitif yönde devam ediyor. Bu baskılanma belki önümüzdeki hafta da devam eder. Yıl sonunda tepki alımı ile euro dolar paritesinde yükseliş yönlü beklentimi koruduğumu söyleyebilirim" diye konuştu. 

Memiş, ons altın ve gram altınla ilgili, yatırımcılara şu uyarılarda bulundu...

Kaynak: Haber Global TV