İslam Memiş gram altında ağustos ayı için 'rekor' seviyeyi açıkladı: Bu ay sonunda...

Finans analisti İslam Memiş, gram altında ağustos ayı için 'rekor' beklentisini açıkladı. Memiş, piyasalar için 'savaş' riskine dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda 'savaş' odaklı risklere dikkat çekti. Memiş, ağustos ayı için gram altında beklediği rekor seviyeyi açıkladı. 

Borsa ve dolar değerlendirmeleri ile başlayan Memiş, "Bu hafta Fed'in faiz kararını takip ettik. Borsada yükselişler var, kalıcı mı? Dopdolu konu başlıkları var.

Borsa İstanbul 10 bin 877 puanda ayın ilk işlem gününe başladı. Bir düşüş beklentimiz vardı. 10 bin 700 altındaki rakamlar alım fırsatı, sonra 11 bin üzerine kendini atabilir uyarılarım vardı. Bu hafta 10 bin 700 puan altına kadar sarktı, sert bir şekilde geriledi. 10 bin 800 üzerinde tutunabilirse 11 bin puanı hedef alan trend oluşabilir.

Dolar kuru 33 lira 12 kuruş. Dolar tarafında 33 lira altındaki rakamlar kalıcı olmayacaktır demiştik. Bu yıl sonuyla alakalı 40 lira rakamı geçerliliğini koruyor. Yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini tahmin ediyorum" dedi.