İslam Memiş, gram altında 2000 lira rekoru sonrası yeni hedefi duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında 2000 liranın üstünün görülmesi sonrası yeni hedefi açıkladı. Memiş, borsadaki düşüşler için de 'yabancı yatırımcı' sözleriyle dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, "Gram altın 2.000 lirayı kırdı, yeni hedef neresi?" başlıklı açıklamasında, yeni rekorlar kıran ve 2000 lira eşiğini aşan gram altın için 2024 zirvesini duyurdu. Memiş, borsa tarafındaki düşüşlerde ise 'yabancı yatırımcı' etkisine dikkat çekti. 

"Altın ve gümüş fiyatları rekora imza attı ve 2023 yılı beklentimiz gerçekleşti. 'Elime TL geçti, altın alım fırsatı verecek mi? Elimde altınım var, ne yapmalıyım, nasıl pozisyon almalıyız?' sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağım" diyen Memiş, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul 7557 puandan, yani 2.67'lik değer kaybı ile haftayı tamamladı. Bu değer kayıpları yabancı yatırımcılara 'gel, gel' yapmak için. Yabancı yatırımcıların istediği ortam yavaş yavaş oluşuyor. 30 lira dolar kuru ve 7000-7500 lira aralığında endeks istiyorlardı. Ne diyorlar? Artık TL'ye geçiş vakti gelmiştir. Ancak, bunu içeride farklı algılayan, mesajı kendilerine mal eden ya da Türk ekonomisine mal eden arkadaşlar var. Bu mesajlar Türk yatırımcılarına değil. Yabancı yatırımcılara bu mesaj. Faizler artıyor, size verdiğimiz yüzde 45'i gerçekleştiriyoruz mesajı. Dolar kurunda da yükselişler var, istediğiniz seviyelere gidiyor, zaman gelmiştir, ne bekliyorsunuz mesajı veriyor. Yabancı yatırımcılar buna kayıtsız kalmayacak, ocak ayı itibarıyla girişlerini gerçekleştireceğiz. Ocak ayında borsada hızlı yükselişler göreceğiz. Biz 9000'i hedef almıştık. 4400'ten 8000'e kadar olan sizin diliminizdi. Şimdi kenara çekildiniz, sıra onlara geldi. Ocak 15'e kadar ekranı kapatın, işinize bakın. Önümüzdeki 3 hafta yabancı yatırımcılar dipten alacaklar, zirveye götürecekler. Onlar milyon dolarlık yatırımcı. Onlar en az 6 ay, 8 ay bekliyor. Biz şurada bir hafta beklemeye tahammül edemiyoruz yerli yatırımcılar."

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR İÇİN 45, EURO İÇİN 50 LİRA TAHMİNİ

İslam Memiş, dolar ve euro tahminini ise şöyle açıkladı: "Dolar kurundaki beklentimizde problem yok. 29 lira 21 kuruş seviyesinde. Yukarı yönlü ataklar devam ediyor. Dolar, euro tarafında konuşacağımız hiçbir şey yok. 30 liradan başlayacağız, 2024'te 45 liraya kadar yükselişler olacak. Euro, doları ezip geçecek 2024 yılında. Euro'nun da 50 lira olması sürpriz olmayacak yeni yılda."

Kaynak: Haber Global TV