İslam Memiş gram altın tahminini 'sil baştan' yaptı! 'Altın işi bitti' demişti, çarpıcı tahmin geldi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş tahminlerini sil baştan yaptı. Memiş, ons tarafında yaşanacak gelişmelere dikkat çekerek parite işlemlerinin önemini de vurguladı. Memiş, olası alımlar için hedef rakamı da açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve ons altın için tahminlerini yeniledi. Memiş, beklentisini açıklayarak, olası alımlar için de bir seviye verdi. 

Gelişmeleri takip etmek üzere ABD'ye gittiğini belirten Memiş, "Altın ve gümüş’te üç haftaya dikkat!" başlıklı videosunda, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını altını çizerek şunları söyledi:

New York'tan selamlar. Haftanın ilk videosunu Amerika'dan çekiyorum. Finans merkezinin göbeğinde gelişmeleri yakından takip ediyorum. ABD'den gelecek bir kriz süreci var dedim, bu süreci incelemek için buradayım. Türkiye'de seçim öncesindeki son haftaya girdik. Bu hafta kritik. Döviz kurlarında, emtia fiyatlarında ciddi dalgalanma yaşayacağız. Seçimler yaklaştıkça olaylar meydana geliyor. Para piyasalarında yön kırılması, arayışta olan bir piyasa göreceğiz. Piyasalarda ciddi bir dalgalanma var. Bu süreçte ciddi bir belirsizlik olacak. Son haftaya girdik, dikkat edin uyarılarım vardı.

4600 seviyesinde borsa var. Tepki alımları ile haftaya başladı. Daha önceki yol haritamız 4000-4500 aralığında 3 hisse belirleyip yolumuza devam edeceğiz. Dolarla borsa aynı seviyede gidecek. Haftaya tepki alımı ile başladı borsa ama yükselişler için 4580'in yukarı yönlü kırılması gerekiyor. Üzerinde kalıcı olması gerekiyor. Kısa vadede sert dalgalanmalara hazırlıklı olmak gerekiyor.

Dolar kurunda resmi kurlarda bir sürpriz yok. 20.49-50 bandında geziyor. Serbest piyasalar bağımsız şekilde yoluna gidiyor. Sakin açılış yaptık haftaya. Petrol fiyatlarında önemli bir uyarım vardı. Yaz aylarında 50 dolara kadar geri çekilme olabileceğini, bunun indirim olarak yansıyabileceğini ifade etmiştim. Petrol tarafında yatırım yapacak arkadaşlarımız da bu süreci takip edecek.

Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından altın ve gümüş için sil baştan yaptığı o tahmini açıkladı...

Kaynak: Haber Global TV