İslam Memiş 'gram altın' için yeni yol haritasıyla ters köşe yaptı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve doların geleceğine dair yeni açıklamalarda bulundu. Memiş, özellikle gram altında 'baskılanmaya karşı yol haritası' diyerek bir çağrı yaptı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, gram altın, dolar, gram gümüş için yeni açıklamalar yaptı, öngörülerini açıkladı.
Videosunda yorumlarının yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan İslam Memiş; gram altın, dolar, borsa, euro ve kritik verileri şöyle değerlendirdi:

Rakamsal değerlere bakalım, sonra genel toparlama yapalım. Borsa 3553 puan, yüzde 1'lik primle günü tamamladı. Borsa tarafındaki pozitif görünüm devam ederken benim beklentim daha aşağıda. Dolar TL kuru 18.56 ekranlarda, serbest piyasalarda 18.63-68 civarında. Bu taraftaki görünüm pozitif. ABD'de bu hafta piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. Yüzde 8.2 açıklandı, beklenti 8 idi, beklenti üzerinde geldi. Yani bu kadar faiz artırımına rağmen geçici değil kalıcı enflasyon varmış, rakamlar bunu gösteriyor. Agresif şekilde faiz artıran Fed 75 puanlık artırımları yaptı ama rakamlar ortada, düşüremiyorlar. Kasımda 75 baz puan daha yapılacak. Fiyatlama gerçekleşti. Çünkü dolar endeksi veriden sonra 113.83'e kadar yükseldi. Sonra geri çekildi. Çünkü, ABD'nin sorunu sadece enflasyon değil, kredilerle ilgili artış var, borsalarda balon var. Geçici enflasyon kalıcıya dönüştü, resesyon riski arttı. Ciddi anlamda canları yanacak.

Memiş'in altına ilişkin yeni yol haritası ise şöyle...

Kaynak: Haber Global TV