İslam Memiş gram altın için uyardı: 18 Eylül'den sonraya dikkat!

Finans analisti İslam Memiş, eylül ayının kritik bir ay olacağını belirterek, "18 Eylül'den sonraya dikkat" dedi. Memiş, altın fiyatları için özellikle uyardı.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu haftanın kritik bir hafta olduğuna dikkat çekerek, yatırım araçlarına dair öngörülerini açıkladı.

Memiş, "Eylül ayı geldi. Eylül ayında neler yaşanacak, yatırımcılar hangi tarihlere dikkat etmeli? Eylül ayı oldukça önemli bir ay. 18 eylül öncesi ve sonrası olmak üzere ikiye ayıracağız. Bu hafta da yoğun" dedi.

Memiş, şöyle devam etti: "Bu hafta TÜİK'in enflasyon verisi var. Genel beklenti yüzde 52 civarında olarak gerilemesi yönünde. Kısa vadeli geri çekilmeler, yıl sonunda yukarı yönlü hareketleri destekleyecek mi, bunu göreceğiz. Bunlar merkez bankalarının faiz kararlarını da etkileyecek. ÜFE verisi var, perşembe günü ABD istihdam verisi var. Bu da dolar için önemli. Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisi var. Cuma günü Türkiye'nin ekonomik görünüm raporu da Fitch tarafından yayınlanacak. Bu ortamda ekonomik veriler yoğun olduğu için geniş bant aralıkları da önemli olacak. Teknik olarak düşüş yönlü öngörümde bozulma yok."