İslam Memiş gram altın için tarih ve rakam verdi: Uçacak

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD enflasyonunun açıklanması sonrası borsa, dolar, euro, gram altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, gram altın için 3 bin 500 rakamını işaret ederek bu tarihe dikkat çekti. İYatırımcıların merak ettiği değerlendirmeler şöyle...

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından TV100'de kaleme aldığı yazısında, "ABD’de Tüketici Fiyatları (TÜFE) Temmuz’da bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 arttı. Piyasa beklentisi TÜFE’nin bu dönemde yüzde 0,2 artması yönündeydi. TÜFE, Temmuz’da yıllık bazda ise 2,9 arttı. Piyasanın beklentisi yüzde 3,0 seviyesindeydi. Yani, aylık bazda piyasa beklentisi doğrultusunda, yıllık bazda piyasanın beklentisi altında açıklandı." dedi.

Memiş'in ABD enflasyonunun piyasalara etkisine ilişkin yazısı ve Youtube'den yayımladığı dolar, borsa, altın, gümüş yorumu şöyle:

"Artık Fed’in Eylül itibariyle faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Peki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu yıl faizlerde bir değişikliğe gider mi?

Daha önce de sık sık belirttiğim gibi TCMB, Kasım’da 250 bp Aralık’ta 250 bp faiz indirimine gitmesini bekliyorum. Diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler de faiz indirim sürecine başlamasını bekliyorum. Yılın 3. ve 4. çeyreğini merkez bankaların faiz indirimi yapacağı dönemler olarak görebiliriz.