İslam Memiş gram altın için saat verip uyardı: Bugün 17:00'den sonra...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Beklediğimiz kırılım bu hafta!" başlıklı Youtube videosunda gram altın alacak olan ve elindekini bozdurup gram altından çıkmayı düşünenler için rakamsal bazlı açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, bu akşama özellikle dikkat çekip uyardı.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, Youtube videosunda gram altında yaşanabilecek iki gelişmeyi rakam vererek açıkladı. Memiş, yatırım yapacaklar ile elindeki gram altını bozdurmayı düşünenler için en doğru zamanı açıkladı. 

Bu akşama özellikle dikkat çeken İslam Memiş, "Geçen hafta emtia fiyatlarında yükselişler, dolar varlıklarında gerileme vardı. Bu hafta için salı günü Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları önemli. Faiz indirim sinyali verecek mi? Burada açıklamalar çok önemli olacak. Çarşamba günü ABD enflasyon verisi var. Cuma günü de Avrupa'da enflasyon verisini takip edeceğiz. Özellikle ABD'de açıklanan enflasyon yüzde 3.4 civarında açıklanırsa, 2380 dolara kadar yükseliş görmüştük ons altında, tekrar geri çekilme kaçınılmaz olacaktır. 28.50 dolara kadar gümüş vardı, bu da satış baskısı alacaktır" dedi. 

Memiş, "Borsa İstanbul 10 bin 218 puandan haftalık kapanış yapmıştı. Benim takip ettiğim bant aralığında değişiklik yok. 9800 - 10500. Geniş bant aralığında fiyatlama var. Sıkıcı bir piyasa ve belirsizlikler var. Tüm yatırım araçlarında mayıs ayında oyalama var. Hazirana da bu şekilde girmiş olacaklar muhtemelen. Manipülasyon piyasasına hazır olun. Bir hafta yükselen, bir hafta düşen belirsizlik ortamı oluşturdular" diye konuştu. 

İslam Memiş, şöyle devam etti: Dolar kuru 32.22 TL'den haftaya başladı. Dolarda 31.80 - 32.50 bant aralığı geçerliliğini koruyor. Bu aralıkta oyalanan dolar göreceğiz. Euro-dolar paritesinde aşağıda 1.0750 aşağıda, 1.0850 yukarıda oyalanacak. Yarın akşamdan itibaren geri çekilme de mümkün paritede.

İslam Memiş, gram altın alacak olan ve elindekini bozdurup gram altından çıkmayı düşünenler için rakamsal bazlı açıklamalarda bulundu.