İslam Memiş gram altın için rakam verdi: Satanlar dizini dövecek!

Hafta başında gram altın, 1.084 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Peki altın fiyatları yükselecek mi yoksa düşecek mi? İslam Memiş'ten dikkat çeken altın yorumu geldi. 'Hiçbirisi daha fiyatlanmadı' diyen Memiş, altın fiyatları için beklentilerini açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın gram fiyatı için belirleyici olan ons altın, ABD Merkez Bankası'nın üst üste yaptığı 75'er baz puan faiz artırımları sonrası 1.615 dolar seviyesine gerileyerek dip yaptı. Aynı dönemde gram altın fiyatı 945-960 TL bandına kadar çekildi.

Fed'in Kasım ayı toplantısı sonrası piyasalarda faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023'te sonlanacağı beklentisi hakim oldu. Bu durum altın için destekleyici unsur oldu. Nitekim ons altın 1.800 dolara kadar tırmanırken gram altın buradan aldığı rüzgarla 1.080 TL'yi gördü.

Altın piyasasındaki yaşanan bu hareketlilik sonrası, son dönemin en çok merak edilen konuları arasına 'Altın fiyatları 2023 yılında ne olacak' sorusu oldu Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken altın yorumları geldi.

Kaynak: Haber Global TV