İslam Memiş gram altın fiyatının düşeceği tarihi açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılar için önemli bir uyarı geldi. Uzman isim, İsrail ile Filistin arasındaki savaş nedeniyle rekor üstüne rekor kıran gram altının ne kadar düşeceğini açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Bu hafta yurt içi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ve yurt dışında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararları açıklanacak. Öte yandan İsrail-Filistin arasındaki savaş nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş de devam ediyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar, euro, borsa ve gram altın için beklentilerini sıraladı. İslam Memiş'in tv100.com'daki yazısı şöyle:

Hamas-İsrail savaşı dünyanın gündeminde olmaya devam edecek. TCMB ve ECB’den faiz artırımları bekleniyor. Bu hafta volatilite oldukça yüksek olacak. Bu hafta yatırımcı hangi bant aralıklarını takip etmeli?

7 bin 510 puandan haftayı tamamlamıştı. Güçlü alımlarla haftaya başlayabilir. Hedef 8 bin 120 puan seviyesi. Ancak düşüşlerin bittiğini öngörmüyorum. Aşağıda 7 bin 290 puan seviyesi hâlâ duruyor. Kademeli alım için bugün ve yarının uygun olduğunu düşünüyorum.

DOLAR/TL KURU: Kısa vadede bir, iki günlüğüne geri çekilebilir. Hem TCMB’nin faiz kararı hem de dolar endeksinin gerilemesi doları negatif etkileyebilir. Takip edeceğim bant aralığı 26,80-28,20 lira aralığı.

EUR/USD PARİTESİ:1,0580 destek seviyesi. 1,0550-1,0750 aralığını takip edeceğim. Orta ve uzun vade için ucuz kalmaya devam ediyor. Özellikle 2024 hazırlığı yapılmalı.

Kaynak: Haber Global TV