İslam Memiş 'gram altın' alımı düşünenler için o tarihi işaret etti

Galerinin tamamı için tıklayınız

Söylediklerin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş gram altın almayı düşünenlere de önemli bir uyarıda bulunarak beklemeleri gereken seviyei anlattı.

GRAM ALTIN ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN NE ZAMAN?

Son haftalarda başta altın, gümüş, bakır, nikel, platin gibi değerli metallerde agresif yükselişler olduğuna dikkat çeken Memiş, “Yeni rekorlar gelebilir. Yükselişler bana 2020 yılında Covid-19 süreci dönemlerini hatırlatıyor. O zaman ons altın 2.070 dolar seviyesine gelmişti, herkes 3.000 dolar seviyesine geleceğini düşünürken 1.678 dolar seviyesine düşmüştü. Yeni zirveler konuşuluyor. Yeni zirveler için yükselişlerin kademeli yükselişlerin haftalık bazda kalıcı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Memiş, yıl içinde gram altın fiyatlarını 1.450 TL, ons altın fiyatlarının ise 2.150 dolar seviyesinde olacağı tahmininin halen geçerli olduğunu belirtti.

ALIM FIRSATI YÜKLENİYOR


Yatırımcılara sakin olmalarını ve varlıklarını satmamalarını öneren Memiş, yeni alım fırsatlarının geleceğini belirterek “Puslu havanın dağılmasını beklemek gerekiyor. Arkasından Amerikan Merkez Bankası faiz kararına ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlarına bakmak gerekiyor. Gram altın fiyatının 900 TL altına sarkması güçlü bir ihtimal. Şahsen alım için beklemenin daha sağlıklı bir karar olacağını düşünüyorum. Ons altında da 2.000 dolar altına sarkmalar olacak. Bir şey sürekli yükselmez. Birkaç hafta sabırla bekleyiniz. Yüksek fiyatlardan alanlar düşük fiyatlardan da almak isteyecektir” dedi.