İslam Memiş: Faizi artırmak zorunda kalacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Amerikan Merkez Bankası'nın bu hafta açıklayacağı faiz kararlarıyla ilgili tahminlerini açıklarken özellikle bu aydan sonrası için çarpıcı bir tespitte bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınladığı videoda bu hafta odaklanılan finansal verileri anlattı.

Memiş, "Bu hafta FED, Merkez Bankası faiz verileri ve Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmelere odaklandık. Petrol, altın, gümüş, dövizde hangi aralıkta fiyatlandırmalar yapılabilir? Enflasyonun etkileri de var.

Bu hafta yoğun gelişmeler var. İlk başta Rusya - Ukrayna çatışmasıyla ilgili haber akışları var. Çin bu sürece dahil olursa, Çin-Tayvan arasında bir savaş riski gündeme gelecek mi?

Her zaman bir savaş senaryosu ve kaos istiyorlar. Bu kadar artan enflasyon karşısında insanlara korku pompalayamazsanız, insanların dikkatini başka bir yere çekmezseniz, insanları yönetemezsiniz. Eğer bunlar olmasaydı, fakirlik enflasyon sorgulanacak, sosyal doku bozulacaktı. Sosyal toplumsal ayaklanmalar başlayacaktı. Bu algıyı bozmak için de çok güzel bir manipülasyon piyasası oluşturuldu. İnsanlar da bu sefer elindeki telefonla bu dalgalı piyasada alım satım derdine düştü. Elindeki varlıklarından oldular. 2022 yılının senaryosu enflasyonla fakirleştirilen insanların elinden al sat yaptırılarak elindeki varlıklar alınarak daha da fakirleştirilecek. İkinci bir tezgah da savaş odaklı manipülasyon piyasası oldu. Üç bey ay sonra ellerindekinden de olduklarını görmüş olacaklar.

Altın uçup gidecek diyorlardı, petrol 140 dolar olunca 300 dolar olacak diyorlardı ama ikisi de geri döndü, herkesi çarptılar." diye konuştu.

İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB'nin bu hafta açıklayacağı faiz kararlarıyla ilgili görüşlerini de paylaştı. İslam Memiş'in faizle ilgili tahminleri haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV