İslam Memiş 'dananın kuyruğu kopacak' diyerek duyurdu: Gram altın ve gümüş için uyarım var!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Dananın kuyruğu kopacak! Gram altın, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş için uyarılarım var" dedi, beklentisini tek tek sıraladı. Memiş, yakın zamana dikkat çekerek çarpıcı iddialarda bulundu. 

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, son videosunda gram altın ve gram gümüşle ilgili uyardı. "Dananın kuyruğu kopacak" diyen İslam Memiş, yeni beklediği rakamları paylaşarak tarih de verdi. 

"Yoğun bir haftayı geride bıraktık, piyasalarda gerginlik var. Dananın kuyruğu kopacak ancak eylülde mi ekimde mi kopacak? Göreceğiz. Küresel türbülans nereden patlak verecek?" diyen İslam Memiş, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul 7513 puanda günün tamamladı. Değer kaybı vardı. Beklediğimiz satışlar, sürpriz değil. Yaklaşık iki haftadır tüm videolarımda borsaya yeni girecek yatırımcıların giriş için beklemesi gerekiyor dedim. Kar satışları tamamlanmalı. Satışlar başladı. Derinleşecek mi, kademeli mi olacak, önümüzdeki haftalarda yorumlayacağız. Bu seviyelerde ben borsayı yüksek görüyorum. 7800 puandan çıkış yapanlar da altın tarafında beklemeli, gümüş tarafında beklemeli, euro tarafında beklemeli.

Dolar karşısında bütün varıklar değer kaybetti. Elimde TL var, altına, gümüşe, euro'ya gidebilirim. Dolar karşısında bütün varlıklar ucuz. Borsada satışlar benim açımdan yeni başladı, daha devam edecek. Ne zaman kademeli alım fırsatı gelir, uyarırım.

Dolar kuru serbest piyasalarda 27.13. Yukarı kaldırdı başını. Bu ay ve önümüzdeki ay 27.50 hedef seviyemiz. Yavaş da olsa, agresif yükseliş olmasa da başını yukarı kaldıran bir dolar kuru var. Bu hafta dolar endeksi yükseldi, o yüzden dolar TL de yükseldi kaçınılmaz olarak.

Dolarla ticaret yapan, dolara ihtiyacı olanların yönün yukarıda olduğunu bilmesi gerekiyor. Euro TL 29.45 - 29.55 lira aralığında. Elimde TL var döviz almak istiyorsanız bunun adı dolar değil, euro olmalı. Yıl sonunda 35 lira ile alakalı öngörüm devam ediyor."

Borsa, dolar ve euro tahminlerinin ardından İslam Memiş, gram altınla ilgili "uyarım var" dediği gelişmeyi aktardı...

Kaynak: Haber Global TV